• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

GEFCO Türkiye’den CO2 salımını 4 kat azaltan proje

GEFCO Türkiye’den CO2 salımını 4 kat azaltan proje
GEFCO Türkiye, Bitmiş Araç Lojistiği’nde önemli bir yeşil lojistik projesine imza attı. 28 adet TIR’ın yollardan eksiltilmesi ile yakıt tüketimi azaltıldı.

GEFCO, Bitmiş Araç Lojistiği’nde CO2 salınımını 4 kat azalttığı önemli bir yeşil lojistik projesine daha imza attı.1 Proje kapsamında 224 adet otomobil Leipzig’teki (Almanya) fabrikadan GEFCO Romanya denetiminde teslim alındı, GEFCO vagonlarına yüklendi. Trenyolu ile Tekirdağ Limanı’na kadar getirilen otomobillerin hasar kontrolü ve gümrük aktarım işlemlerinin GEFCO Türkiye tarafından tamamlanmasının ardından, otomobiller TIR üstünde nihai varış noktaları olan antrepoya teslim edildi.

2020 YILINA KADAR EKOLOJİK AYAK VE CO2 SALIMI AZALTILACAK

GEFCO’nun sürdürülebilir kalkınma ve büyüme stratejisinin merkezini yeşil lojistik çözümleri oluşturuyor. 2020 yılına kadar ekolojik ayak izini sabit düzeyde korumayı amaçlayan GEFCO, CO2 salınımını azaltmaya yönelik çalışmalar kapsamında multimodal taşımacılığa ağırlık vererek tren ve deniz yolu kullanımlarını arttırıyor.

Karayolu taşımacılığında araçlarının yüzde 89’unda EURO 5 gibi çevre dostu motorları kullanan GEFCO, Gefbox sistemi ile ambalaj atığını da azaltarak verimli ulaşım ve dağıtım sistemlerini kullanıyor. Şirketin çevresel raporları doğrultusunda belirlenen eko-verimlilik uygulamalarıyla enerji, su ve atık kullanımının azaltılması hedefleniyor. GEFCO ayrıca CO2 salınımının azaltılması için taşımacılık personeline ‘doğru araç kullanma’ eğitimleri vererek personelin bilişsel ve duyusal alanda gelişimini de destekliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim