• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Geleceğin otelleri denizin üzerinde olacak

Geleceğin otelleri denizin üzerinde olacak
Denizin üzerinde kurulacak otellerin uzay mekiği veya bakla şeklinde, terör tehlikesinden uzak, basit ve güvenlikli olacağı belirtiliyor.

Geleceğin otelleri denizin üzerine kurulacak

Denizin üzerinde kurulacak otellerin uzay mekiği veya bakla şeklinde, terör tehlikesinden uzak, basit ve güvenlikli olacağı belirtiliyor.

Londra merkezli İngiltere'nin en büyük tur operatörlerinden Thomson Holidays, seyahat, teknoloji ve tasarım toplantıları lideri olan "Geleceğin Tatili Forumu"na ev sahipliği yaptı. Forum sonrası yayınlanan “2024: A Holiday Odyssey” başlıklı raporda geleceğin otellerinin uzak yerlerde değil, denizin üzerinde katlanabilir ayaklar üzerine kurulacağı, gerektiğinde deniz altına inebileceği yer aldı. Şeffaf duvarların yer alacağı uzay mekiği veya bakla şeklinde otellerin terör tehlikesinden uzak, güvenlikli deniz üzerinde veya altında olacağı belirtiliyor.

TERÖRDEN KORUNMA VE GÜVENLİK

Thomson Holidays'den Rachel O'Reilly "Çevre üzerinde minimum etkisi olacak otellere ulaşmak için altyapı ve yollar gerekmiyor. Helikopterle ulaşım yeterli oluyor" dedi. Londra merkezli M3 Architects tarafından tasarlanan bakla şeklindeki yapılar camdan dev bir dönme dolaba benziyor. Yapıların Berlin Reichstag veya London Eye teknolojisi kullanılarak verimli bir şekilde yapıldığını söyleyen şirket ortaklarından Nadi Jahangiri "Birileri artık değişimi sağlayarak böyle otelleri inşa etmek zorundadır. Otellerin 72 – 104 milyon dolara mal olacağını sanıyoruz. Bakla şeklindeki oteller daha şimdiden yat sahiplerinin ilgisini çekti ve siparişler aldık.”

SIKICI GÜVENLİK SİSTEMLERİ OTELLERE GELİYOR

Seyahatlerin şekillendirilmesi için yapılan bakla otellerin uygun olmadığını müşteriyi sıkacağını belirten futurist.com"un kurucusu Glen Hiemstra, “Güvenlik için retina taraması, nano teknoloji, biyometrik ve robotik gibi uygulamalar bulunuyor. Bu yüksek güvenlikli teknolojiler askeri tesisler, devlet daireleri, bankalar gibi kurumlarda kullanılıyor. Bu gibi sistemler yakında oteller tarafından da benimsenecek” dedi.

ROBOT TEKNOLOJİSİ İLE HİZMETLER YAPILACAK

Glen Hiemstra, robot teknolojisinin yakında otel endüstrisi etkileyecek en önemli teknoloji olacağını düşündüğünü belirterek " Robotlar ile çok şey yapılabilir. Otellerde temizlik ve check-in ve kasalar, retina taramaları gibi cihazlar tarafından otomatik hale gelecektir. Oteller bilim kurgu romanlarındaki gibi olacak. Hatta nano teknoloji kullanılarak moleküler düzeyde bazı şeyler yapılacaktır. 2025 ve 2030 yıllarında kral dairesi, oda gibi kavramlar yerini sade bir odaya bırakacaktır. Teknolojinin yardımıyla tek bir yatak ve tek bir masa yeterli olacaktır.

OTELLERDEKİ YENİLİKLER İÇİN NELER DENİLDİ?

Uluslaarası tasarım firması Wimberey"in sahibi Howard J. Wolff, Tong & Goo (WATG)"nın Londra Claridge's Hotel"den Allison, MGM Grand in Las Vegas"tan Mansion söylenenlere gülüyorlar. Dünyanın sayılı otel zinciri Starwood"un otellerinde insanların otel odasından ne istedikleri konusunda yaptığı araştırmanın “yatak” olduğunu ortaya çıktığını hatırlatıyorlar. Heavenly"in Starwood"un otellerinde yatakları geliştirmek için büyük paralar harcadığını ve uyku için rahat bir yer düşündüğünü söylediler. Bu amaçla Starwood Otel & Resort Worldwide's Westin Hotel iştiraki ile Simmons tarafından geliştirilen bir yatak setini 2.565 dolara aldıkları bildirildi.

TATİLİN SINIRLARI NEREYE KADAR?

Wolff Otel Endüstrisi ise böylesine radikal tasarımı kabul etmenin erken olduğunu belirterek "Önümüzdeki yıl açılacak olan herhangi bir otel beş yıl önceden tasarlanır. Bu yüzden tasarımlar tam olarak yenilikçi değildir. O zamana kadar modası geçebilir" dedi. WATG ise tatil kavramına zenginlik katmak amacıyla otel tasarımının sınırlarını zorlayan kavramsal tasarımlar yarattı. Denizaltı, zeplin veya dünyanın en büyük kruvaziyer gemisi üzerinde otel kurulması için çalışıyor. Hatta Amerika"nın sahillerinden birinde üç otel kuleleri ile yüzen şehir şeklinde Dünya Kenti Gemi bile tasarlıyor.

KONGRE TURİZMİNDE YENİLİKLER

Plano, Teksas Teknoloji Hizmetleri Şirketi"nden Kaş Kasravi, elektronik data sistemleri, teleportec, 3-D hologram projeksiyonları ile video konferans olanak veren bir özel sistemleri sunuyor. Dallas merkezli şirketin ürünleri şimdilik bireysel kullanıcılara ulaşıyor. Kasravi otellerin yakında konferanslarını geliştirmek için ürünlerini uygulamaya başlayacağını tahmin ediyor. Gelecekte otellerde ne olacağı sorulduğunda ise "Ben sadece her yerde kablosuz internet istiyorum!" diyor.

2025'E KADAR ÇEVRE KORUMA VE TASARRUF

Denizaltı otel ve akıllı kartlar, uzay merkezlerinden her şeye izlemek için teknoloji şirketleri, mimarlar ve otelciler işbirliği kuruyorlar. Akıllı kartlar gibi yakın bir gelecekte farklı sistemler geliyor. Uzay merkezleri gibi kavramsal tasarımlar sürüyor. Bu arada kimlerin çevreye saygılı yeşil otel yaptığına da dikkat ediliyor. Enerji maliyetleri artarken çevre koruması da giderek önem kazanıyor. Teknoloji şirketleri yaptıkları her tasarımda önce “çevre ve tasarruf “diyorlar. Uluslararası bir danışmanlık firmasından Arup Greg Chikaher, "Enerji maliyetleri işletme giderlerinde yaklaşık yüzde 2,5 oranında uygulanıyor. Enerji fiyatları yükseliyor. Büyük otellerin enerji maliyetlerini düşürmek için önemli teknolojik çalışmalar yapılıyor” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim