• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Gemi Brokerleri Derneği yemek düzenledi

Gemi Brokerleri Derneği yemek düzenledi
Gemi Brokerleri Derneği, 27 Haziran’da gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Brokerler Yemeği ile ilgili bilgilendirme amacıyla dün, sektör temsilcileri ve basın mensuplarının yer aldığı bir yemek düzenledi.

Eylül ayında düzenlenen Genel Kurul ile yönetimi aldıklarını bu tarihten itibaren 2012 yılında ilkini düzenledikleri ve dernek tarafından iki yılda bir düzenlenme kararı alınan Gemi Brokerleri Toplantısı ‘Bosphorus 2014’ hazırlıklarına başladıklarını dile getiren Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Köseoğlu, ilk olarak derneği kurumsal kimliğe oturmak için çok uğraştıklarını söyledi.
 
Köseoğlu yaptığı konuşmada Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi (BIMCO)’ne üye olarak Kabul edildiklerinin müjdesini verirken, BIMCO ile ortak eğitim programı düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.
 
2012 yılında düzenlenen toplantıya oranla daha fazla katılım beklediklerini dile getiren Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Köseoğlu “İlk düzenlediğimiz yemekte Meksika’dan Afrika’ya kadar 30-40 ülkeden farklı katılımcı yer almıştı. Bu sene düzenleyeceğimiz yemeğe daha fazla katılımcı bekliyoruz. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, BIMCO ve Hollanda Gemi Brokerler Derneği başkanı gibi önemli misafirlerimiz yemekte olacak.” dedi.
 
“ÇÜRÜK ELMALARI AYIKLAYACAĞIZ”

 
Gemi brokerliğinin saygıdeğer bir meslek olduğunun altını çizen Köseoğlu “Dernek olarak brokerlik mesleğine bir standart getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Meslek suistimale çok açık ve kötü amaçlı kullanım çok fazla. Bu işin takipçisiyiz. Meslek ahlakı önem vermemiz gereken bir konu. Her işte olduğu gibi çürük elmalar bulunmakta. Bizim hedefimiz çürük elmaları ayıklamak.” şeklinde konuştu.Köseoğlu konuşmasının devamında “Biz üyelerimize ne yapmak istediklerini soruyoruz ve ona göre çalışmalar hazırlıyoruz. Şuan yaklaşık 400 üyeye ulaştık. Türkiye’de operasyon da dahil bu işi toplam 1200 kişi yapıyor. Herkese ulaşmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
“EĞİTİMCİ BİR YÖNETİM KURULUYUZ”
 
Gemi Brokerleri Derneği olarak eğitime oldukça önem verdiklerini belirten Köseoğlu “Biz eğitimci bir yönetim kuruluyuz. Deniz Ticaret Odası’yla da eğitim konusunda işbirliği içerisindeyiz. Ayda en az iki tane ücretsiz seminer düzenliyoruz. Üniversitelerin kariyer günlerine katılıyoruz.Öğrencilere çok önem veriyoruz. Bunun yanı sıra Piri Reis Üniversitesi ile ortak düzenlediğimiz Broker kuslarıda devam ediyor. "dedi.
 
Ticari bir dengenin sağlanması gerektiğini ifade eden Fikret Köseoğlu, herkesin kazanabileceği piyasa koşullarının sağlanması gerektiğini belirtti.
 
Deniz Haber Ajansı - Onur Ömer Bilgi - Mustafa Bulanık

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim