• BIST 9879.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

GEMPORT Gemlik Lisesi'ni yaptırıyor

GEMPORT Gemlik Lisesi'ni yaptırıyor
Gemlik'in tarihi lise yıkılarak tekrar inşa edilecek. Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılacak okulun protokolü Bursa Valiliği'ne imzalandı.

Bursa'nın Gemlik ilçesindeki tarihi Gemlik Lisesi yeniden inşa edilecek.
Gemlik'in Kayhan Mahallesi'nde yaklaşık 7 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan tarihi lise yıkılarak tekrar inşa edilecek.

Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılacak okulun protokolü Bursa Valiliği'ne imzalandı. Vali Şahabettin Harput, tarihi Gemlik Lisesi'nin yeniden inşa edilerek eğitime kazandırılacağını belirterek, "Bizi geleceğe taşıyacak olan ve bizi büyük hedeflere götürecek olan gençler bu okullarda yetişecek. Bu gençler ne kadar kaliteli eğitim alırsa, bu çocuklarımız o kadar güçlü olacak. Kendi kimliklerine ve inançlarına daha sahip çıkacaklar. Bu manada Gemlik ilçesinde yeni bir eğitim hizmetinin protokolünü yapacağız. Gemport ile Gemlik Belediyesi eski okulu yıkarak yeniden yapacak. Okulun eksikliklerini giderecekler. 24 derslik, 10 idari birim, 4 laboratuar, 2 çok amaçlı salon ve bin 100 öğrenci kapasiteli olacak. Okulun maliyeti ise 2 milyon TL olacak" dedi.

Gemport'un Türkiye'nin ilk özel limanı olduğunu, 1996 yılında faaliyete geçtiğini söyleyen Gemport Yönetim Kurulu Başkanı Süha Aktaş, "Gemport, İş Bankası iştirakidir. Bütün gücümüzü Gemlik'ten aldık. Eğitim, sağlık ve spor alanında Gemport üstüne düşen yatırımı yaptı. Gemlik Lisesi'nin Gemport tarafından yapılması iftihar vesilesidir" dedi.
Aktaş, İş Bankası'nın Van depreminin ardından bölgeye bir öğrenci yurdu yaptığını hatırlatarak, bu tür yatırımların devam edeceğini söyledi. Protokolün 14 Şubat Sevgililer Gününde yapıldığına işaret eden Aktaş, "Bu özel günde bu okulu sevgili olarak gördüğümüz Gemlik halkına hediye ediyoruz" şeklinde konuştu.

Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz da, ilçenin en eski tarihi lisenin yenilenmesinden çok memnun olduklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, yıl başından bu yana 5 okul protokolü imzaladıklarını açıkladı. Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim