• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Gezi ve Metin Oktay, Kasım'da İzmir Körfezi'nde hizmete girecek

Gezi ve Metin Oktay, Kasım'da İzmir Körfezi'nde hizmete girecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yenilediği Körfez filosu 12. ve 13. gemilerine de yakında kavuşuyor. Özata Tersanesi tarafından inşa edilen “Metin Oktay” ve “Gezi” adını taşıyan gemiler yılbaşına kadar hizmete girecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tamamen yenilediği Körfez filosu 12. ve 13. gemilerine de yakında kavuşuyor. Son olarak Vahap Özaltay gemisini teslim alan Büyükşehir Belediyesi, yine İzmirlilerin isimlerini belirdiği “Gezi” ve  “Metin Oktay” adını taşıyan yolcu gemilerini yılbaşına kadar hizmete alacak.

İzmir Körfezi'nin toplu ulaşımda daha etkin kullanılması için yola çıkan Büyükşehir Belediyesi'nin özel olarak tasarladığı ve Çeksan ve Özata tersanelerine inşa ettirdiği 15 yolcu gemisinden 11'i  tamamlanarak hizmete girdi. İsimlerini İzmirlilerin anketle belirlediği gemilerden 12.'si “Metin Oktay” Ağustos, “Gezi” ise Kasım ayında tamamlanarak teslim alınacak.

Sözleşme tarihinden önce bitecek

Yeni gemilerin Yalova'daki üretim süreci büyük bir hızla devam ediyor. Sözleşmeye göre Ekim'de tamamlanması gereken 12. sıradaki yolcu gemisi olan “Metin Oktay”, iki ay önce tamamlanarak Ağustos ayında teslim alınacak. 13. sıradaki “Gezi” ise, yine sözleşme tarihinden iki ay önce tamamlanacak ve Ocak ayı yerine Kasım ayında İzmir'de olacak. 

Hızlı, güvenli, konforlu, ekonomik

İzmir'in yeni yolcu gemileri konforu, sürati ve manevra kabiliyeti ile deniz ulaşımda yeni bir çağ başlattı. Gemilerde kullanılan karbon kompozit malzeme, ağırlığa bağlı olarak yakıt sarfiyatını düşürdü, buna bağlı olarak karbondioksit salınımı da azaldı. Özellikle çevreci ve engelli dostu olmaları, yolcu güvenliğinin en üst düzeyde tutulması, yeni gemilerin önemli avantajları arasında yer alıyor.  

İsimlerini İzmirliler koydu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım filosuna kazandırdığı gemilerin isimleri, İzmirlilerin katılımıyla gerçekleştirilen anket sonucu belirlendi. 500 bini aşkın oyun kullanıldığı ankette en yüksek oyu 1881-Atatürk ismi almıştı. Bugüne kadar üretilen 11 gemiyi hizmete alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu gemilere Çakabey, 9 Eylül, 1881 Atatürk, Soma 301, Dario Moreno, Attila İlhan, Foça, Cengiz Kocatoros, Gürsel Aksel, Sait Altınordu ve Vahap Özaltay isimlerini verdi. Teslim alınan arabalı yolcu gemilerinin isimleri ise yine ankette öne çıkan Hasan Tahsin ve Ahmet Piriştina oldu. Son arabalı yolcu gemisinin ismi Kubilay olacak.

izmir2-002.jpgizmir1-002.jpgizmir-003.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim