• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Giresun ekonomisine platform desteği

Giresun ekonomisine platform desteği
Giresun'da inşa edilip Ukrayna'ya gidecek olan B-312 petrol arama sondaj platformunun iki ay içerisinde tamamlanacağı, ardından yeni platform inşaatlarının süreceği belirtildi.

Giresun'da inşa edilip Ukrayna'ya gidecek olan B-312 petrol arama sondaj platformunun iki ay içerisinde tamamlanacağı, ardından yeni platform inşaatlarının süreceği belirtildi.

Giresun'da yaklaşık 4 aydır inşası devam eden sondaj platformunun önemli bir istihdama da katkı sağladığını belirten Şantiye Şefi Okyanus Orhon, toplamda çalışmakta olan 180 personelden 60 tanesinin Giresunlu olduğunu söyledi. Şantiye Şefi Orhon "Giresun'da yaklaşık 4 ay önce inşasına başlamış olduğumuz B312 petrol arama sondaj platformu mayıs ayı ortalarında tamamlanacaktır. 7 gün 24 saat 3 vardiya halinde zamanında tamamlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu platformun tamamlanmasının ardından 6 platform daha Giresun'da montaj için gelecektir" dedi.

Montajlaşan platformun Giresun ekonomisine önemli katkı sağladığını ve istihdama olanak sağladığını da kaydeden Orhon "Mevcut platformda çalışmakta olan 180 personelin 60 tanesi Giresunlu'dur. Her gün otel, malzeme, yeme içme gibi giderler için 12 bin TL Giresun ekonomisine girdi sağlanmaktadır. 2012-2015 yılları arasında 6 adet daha platformun Giresun'da yapılacağını dünürsek yaklaşık 5 milyon TL Giresun ekonomisine girdi sağlanacaktır" diye konuştu.

Öte yandan Karadeniz'de petrol aramak için Ukrayna tarafından kullanılacak olan Panama bandıralı "B-312 Seadrill West Juno" platformu 4 ay önce Giresun Limanı'na getirilmişti. Büyüklüğü nedeniyle İstanbul Boğazı'ndan geçemeyen platformun bazı parçaları Singapur'da sökülerek Giresun Limanı'na gönderilmişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim