• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

GİSBİR, TAİK-ATC Yıllık Ortak Konferansı'na damgasını vurdu

GİSBİR, TAİK-ATC Yıllık Ortak Konferansı'na damgasını vurdu
Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve American Turkish Council (ATC) Ortak Yıllık Konferansı'na damgasını vurdu.

Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve American Turkish Council (ATC) Ortak Yıllık Konferansı 21-23 Mayıs 2017 tarihinde “Together Towards Tomorrow” ana başlığı altında Washington Trump Hotel'de yapıldı.

Toplantının ilk gününde 400'ün üzerinde Türk ve Amerikan özel sektör ve devlet yetkilisi katılırken, Türk denizcilik sektörü ise Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran Başkanlığında kalabalık bir heyetle temsil edildi.

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan TAİK Başkanı Ekim Alptekin ile ATC Başkanı General Jones'in açılış konuşmalarını yaptığı Konferansa, her sene olduğu gibi, iş dünyası ve hükümet yetkilileri ilgi gösterdiği konferansın birinci gününde, Türkiye-ABD ilişkilerindeki yeni döneme ilişkin beklentiler ele alındı.

36. ATC-TAİK Yıllık Konferansı'nın açılışında konuşan DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, TAİK Başkanı Ekim Alptekin ve ATC Başkanı General Jones Türkiye-ABD İlişkilerinde, savunma, enerji, güvenlik ve ikili ticaret, Türkiye-ABD arasındaki yeni dönemin belirleyici faktörleri olacağının altını çizdiler.

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, Konferansın zamanlamasına dikkat çekti ve Konferansın Türk ve Amerikalı iş dünyası temsilcilerinin birbirlerinden öğrenmek, ilişkilerini geliştirmek ve ticari işbirliğini geliştirmek adına önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti. DEİK Başkanı Vardan “Savunma, enerji, güvenlik ve ikili ticaret, Türkiye-ABD arasındaki yeni dönemin belirleyici faktörleri olacak. Bu çerçevede bizler iş dünyası temsilcileri olarak bu yeni dönemde üzerimize düşen görevi yerine getirmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bizlerin amacı Türk ve Amerikalı iş dünyası temsilcilerini bir araya getirerek, bu yeni döneme ilişkin yol haritasını oluşturmak” dedi.

Başkan Vardan, Türk iş dünyası olarak Türkiye ile ABD arasında başlayan yeni dönemi desteklemeye hazır olduklarını kaydetti.

TAİK Başkanı Ekim Alptekin ise, yaptığı konuşmada Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilerin öneminin altını çizdi ve her ne kadar ABD Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı olmasa da, bu Konferansın 36 yıldır devam eden tek ikili ülke konferansı olduğuna dikkat çekti. İki ülke ilişkilerinin küresel barış ve istikrar için önemli olduğunu vurgulayan Ekim Alptekin: “Türk-Amerikan ilişkilerinin küresel barış ve istikrar için çok önemli olduğu genel bir kanıdır. Barış veya istikrar olmadan ne ticaret olur, ne ekonomik gelişme” dedi.

American Turkish Council Başkanı General Jones ise konuşmasında Türkiye-ABD ilişkilerindeki gelişmeleri değerlendirilerek, stratejik ve ekonomik işbirliğini bir üst seviyeye taşımak için atılması gereken adımları sıraladı.

GİSBİR, KONFERANSIN İKİNCİ GÜNÜNE DAMGASINI VURDU

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, 36. Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve American Turkish Council (ATC) Ortak Yıllık Konferansı'nın ikinci gününe adeta damgasını vurdu.

1995-1999 yılları arasında ABD Temsilciler Meclisi Başkanlığını üslenen Georgia eski Senatörü Newt Gingrich, 36. TAİK-ATC Ortak Konferansı'nda, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği'nin sunumunu gerçekleştirdi.

Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği sunumda Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri'nin askeri ve ticari gemi yapımında büyük mesafe katettiğini kaydeden Newt Gingrich, Karadeniz'e kıyısı olan Romanya ve Bulgaristan ile birlikte Ukrayna'nın askeri gemilerinin Türkiye'de yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Son dönemde Türk özel tersanelerinin askeri gemi inşasında marka haline geldiğini ifade eden eski senatör Newt Gingrich, ticari gemi inşasında da önemli işlere imza attığını belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi eski Başkanı Newt Gingirch, Karadeniz ve Akdeniz çanağının önemli bakım-onarım merkezlerinde biri haline gelen Türk tersanelerinin, bölgede bulunan NATO ve ABD askeri gemilerin bakımında tercih edilecek yer olması gerektiğini sözlerine ekledi.

MURAT KIRAN: ABD VE NATO GEMİLERİNİN BAKIMINA TALİBİZ

36. Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve American Turkish Council (ATC) Ortak Yıllık Konferansı'na 15 kişilik bir heyetle katılan Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, ABD ve NATO gemilerinin bakım-tutum ve onarımına talip olduklarını belirterek; "Türk tersaneleri olarak MİLGEM Projesi dahilinde askeri gemi inşasında bir marka haline geldik. Özellikle bölgede görev yapan ABD ve NATO askeri gemilerinin yıllık bakım ve onarımına talip olduğumuzu belirtmek istiyorum. 36. TAİK-ATC Ortak Konferansı, GİSBİR için başarılı geçmiştir. Muhataplarımızla yaptığımız görüşmelerde olumlu geri dönüşler aldık. Önümüzdeki dönem bu ilişkileri geliştirerek, Türk tersanelerinin ABD'ye açılmasını sağlayacağımızı umut ediyorum" dedi.

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği olarak 36. Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve American Turkish Council (ATC) Ortak Yıllık Konferansı'na kurumsal olarak katılım gösteren tek sektör olduklarını dile getiren Murat Kıran, önümüzdeki dönemde ABD Donanması ile birlikte, ABD Gemi İnşa Sanayicileri Birliği ve ABD Armatörler Birliği ile diyalogları geliştireceklerini sözlerine ekledi.

manset670galeri.jpg

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim