• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Grevler Yunan turizmine darbeyi vurdu

Grevler Yunan turizmine darbeyi vurdu
Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Birliği (AB) liderleri ile kendi halkı arasında kalan Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'yu daha da sıkıntılı günler bekliyor.

Grevler Yunan turizmine darbeyi vurdu

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Birliği (AB) liderleri ile kendi halkı arasında kalan Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'yu daha da sıkıntılı günler bekliyor.

Kemer sıkmayı içine sindiremeyen Yunan halkı, daha şimdiden gelecek aylarda yapmayı planladığı grev ve protesto gösterilerini takvime bağladı. Öyle gözüküyor ki ne Papandreu Hükümeti aldığı tasarruf tedbirlerinden geri adım atacak ne de Yunan halkı kemer sıkma politikalarına karşı isyan etmekten vazgeçecek. Ama ortada tek bir gerçek var ki Yunanistan'ın aldığı tedbir kararlarından geri dönüş şansı yok. Bunu, Papandreu Hükümeti defalarca üzerine basa basa açıklarken, ülkenin son mali verileri de zaten bunu teyit ediyor. Ortada IMF ve Avrupalı liderlere verilmiş bir söz var ve tutulmayacak bir sözün faturası kenarda iflas olarak bekliyor. Tüm bu koşullar altında, Yunan halkının aylardır süren ve oluşturulan takvime bakılırsa uzunca bir zaman süreceğe benzeyen grev ve protesto planı ülkenin ekonomisine de darbe anlamına geliyor. Eylemler yüzünden, vergi gelirleri düşerken, özellikle turizm, eğitim, sağlık ve ulaşım hizmetleri sekteye uğrayan Komşu'da yerel hizmetler de aksıyor.

Yunanistan, 3 haftalık takvimine şimdiden 9 grev sığdırdı. Kısacası kendi sonunu kendi hazırlayan Yunan halkı, grev ve protesto gösterileriyle sadece bu süreci hızlandırıyor. 

Komşu'da hayat duracak

 17 Eylül: Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ve üniversite öğretim üyeleri dün 24 saatlik grev kararı aldı. ADEDY, reformlar çerçevesinde yapılan kamu kuruluşlarındaki birleşme ve işten çıkarılmalara itiraz etti. 

 17-18 Eylül: Kamu çalışanlarının grevine ek olarak hava trafik kontrolörleri de 48 saatlik greve başladı. 

 21 Eylül: Hükümetin reformlar çerçevesinde yüksek eğitim alanına getirmek istediği değişikliklere itiraz eden öğrencilerin yüksek öğretim kurumlarındaki işgal eylemleri sürerken, üniversite öğretim üyeleri 24 saatlik grev kararı aldı. 

 22 Eylül: Maaş kesintilerini ve işten çıkarılmaları protesto eden öğretmenler, 24 saatlik bir grev gerçekleştirecek. 

 25 Eylül: Hava trafik kontrolörleri 24 saatlik iş bırakma eylemi yapacak. Havaalanlarının kapatılmasının planlandığı grevlerde uçuşlar iptal edilecek. 28 Eylül'de ise 4 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek. 

 29 Eylül: Ulaştıma Bakanlığı önünde başlayacak protesto gösterilerinde taksi sahipleri ve sürücüleri kontak kapama eylemi gerçekleştirecek. 

 3-4 Ekim: Öğretmenlerin 48 saatlik grevine reformlar sonucu üniversitelerdeki fon kaynaklarının kesintiye uğraması ve maaşlarının düşürülmesini protesto eden öğretim görevlileri de katılacak. 

 6 Ekim: Kamu sektörü çalışanları ADAY'nin organizasyonuyla 24 saatlik yeni bir greve gidecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim