• BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: 9 günlük tatil turizm şirketleri ve esnafı memnun etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: 9 günlük tatil turizm şirketleri ve esnafı memnun etti
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: 9 günlük tatil turizm şirketleri ve esnafı memnun etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kurban Bayramı'nın 9 güne çıkarılmasından turizm işletmeleri ve esnafın büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, beklentilerin gerçekleştirildiğini söyledi.

Bir dizi programa katılmak üzere Aksaray'a gelen Bakan Tüfenkci,  yaptığı açıklamada, daha önce Ramazan Bayramı'nda tatil süresinin 9 güne çıkarılmasının turizme önemli katkılar sağladığını anımsattı.

Özellikle esnafın bu durumdan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Tüfenkci, "Halkımız geçen bayramki 9 günlük tatili kullanarak bereketlendirmişti. Bazı işveren kesimin üretimin aksaması noktasında birtakım itirazları olsa da büyük oranda üretenler, fabrika sahipleri, işletmeciler buna çok olumsuz yaklaşmıyor. Çünkü ekonominin, ticaretin gelişmesi, işletmeleri de etkiliyor." diye konuştu.

"Esnafımız büyük bir memnuniyet duydu"

Tüfenkci, bu bayramda da vatandaşların 9 gün tatil yapacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu konuda hükümetimiz, Bakanlar Kurulumuz ve Başbakanımız açıklamayı yaptı. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması noktasında karar alındı, hayırlı olsun. Kurban Bayramı'ndaki 9 günlük tatilden, turizm işletmelerimiz, dolayısıyla esnafımız büyük bir memnuniyet duydu. Çünkü böyle de bir beklentileri vardı. Umarım halkımız, 9 günlük bayram tatilini kullanarak dinlenme fırsatı bulur. Aynı zamanda tatil beldelerindeki esnafımız da bunu değerlendirerek bir nebze ticareti canlandırmış olur. Herkese şimdiden kazasız, belasız bayramlar diliyorum."

"Rakamlar milletimizin ekonomiye sahip çıktığını gösteriyor"

Darbe girişiminin ekonomiye etkisine de değinen Tüfenkci, milletin 15 Temmuz'da hem demokrasiye ve hukuka, hem de ekonomiye sahip çıktığına dikkati çekti.

Bakan Tüfenkci, özellikle üreten, ihracat ve ithalat yapan kesimlerin gösterdiği gayretin önemli olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Darbe girişiminin ardından yansıyan rakamlar, esasında milletimizin darbe teşebbüsüne karşı geçekten ekonomiye sahip çıktığını gösteriyor. Veriler de olumlu. Bir önceki yıla göre düşüşten ziyade az da olsa artışlar var. Bu milletimizin ekonomiye sahip çıktığının en önemli göstergesidir. Her zaman ifade ettiğim gibi Allah milletimizden razı olsun."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim