• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Gümrükçüleri özel timler koruyacak

Gümrükçüleri özel timler koruyacak
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, gümrük memurlarının korunması amacıyla Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde ''Acil Müdahale Timleri'' kurdu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, doğu ve güneydoğu bölgelerindeki sınır kapılarında, kaçak eşyaya el koymaya çalışırken zaman zaman dirençle karşılaşan gümrük memurlarının korunması amacıyla Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde ''Acil Müdahale Timleri'' kurdu.

Yakın dövüş eğitimi alan tim elemanlarının üzerinde, tabancalarının yanı sıra makinalı silah mp5, göz yaşartıcı sprey, kelepçe ve cop olacak.

Son 1 yıl içinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki gümrük kapılarında kaçak eşyaya el koymaya çalışırken 48 gümrük memuruna fiziki şiddet uygulanması, Gümrük ve Ticaret Bakanlığını harekete geçirdi. Bakanlık, bölgedeki gümrük kapılarında kamu düzeninin, asayiş ve güvenliğin sağlanması ile kaçakçılıkla mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla Acil Müdahale Timleri oluşturdu.

İlk etapta Habur gümrük kapısına 29, Gürbulak gümrük kapısına 28, Esendere kapısına da 11 kişilik Acil Müdahale Timi gönderildi. Sarp gümrük kapısında görev yapacak 7 kişilik tim elemanları ise 12 Eylül'de göreve başlayacak.

Batıdaki gümrük kapılarında bu tür sorunlar yaşanmadığı için acil müdahale timlerinin sadece doğu ve güneydoğu bölgelerindeki sınır kapılarında görevlendirileceğini ifade eden yetkililer, ''Doğu ve Güneydoğuda kaçakçılıkla mücadele kapsamında muayene memurunun görev yapmasına engel olacak tarzda müdahaleler olabiliyor. Bunu önlemek için de böyle bir ekibe ihtiyaç duyuldu'' dedi.

Acil müdahale timlerinin görevinin sadece gümrük sahasının güvenliğini sağlamak olacağını belirten yetkililer, önümüzdeki günlerde Cilvegözü, Öncüpınar ve Kapıköy gümrük kapılarında da timlerin görevlendirileceğini ifade ettiler.

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim