• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Güney Kore, YAGESAD'a teşekkür etti

Güney Kore, YAGESAD'a teşekkür etti
Güney Kore'nin en kapsamlı ticaret bölgelerinden biri olan Changwon'da düzenlenen Global Marine Tech Korea 2010 Gemi Yan Sanayi ve Gemi İnşa Ekipmanları fuarı, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu katılımcıları ağırladı.

Güney Kore, YAGESAD'a teşekkür etti

Güney Kore'nin en kapsamlı ticaret bölgelerinden biri olan Changwon'da düzenlenen Global Marine Tech Korea 2010 Gemi Yan Sanayi ve Gemi İnşa Ekipmanları fuarı, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçi ve katılımcıları ağırladı.

Türk Heyeti yoğun ilgi gördü

Toplantıda en çok dikkat çeken gruplardan biri, Kore Ticaret Merkezi KOTRA'nın özel davetlisi olarak çoğunluğunu Yalova Gemi Sanayicileri Derneği ve Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş.'nin üyelerinin oluşturduğu, Türk gemi sanayicileriydi. Türk stantlarına Koreli firmaların yoğun ilgisi gözlenirken, işbirliği ve ticaret konusunda iki tarafın da oldukça istekli olduğu görüldü.

KOTRA (Kore Ticaret Ataşeliği) yetkilisi ile GnA International Ceo'su Min Soo Choi, Türk heyetine düzenlenen, geleneksel Kore kültürüne uygun akşam yemeğindeki törende, Yalova Gemi Sanayicileri Derneği Başkanı Behram KAVLAK'a Kore-Türkiye arasında Gemi İnşa ve Yan Sanayi konusunda yapmış olduğu katkılar için bir teşekkür plaketi sundu. Mr. Choi bu tür organizasyonların benzerlerinin Yalova'da da düzenlenerek Kore firmalarıyla olan potansiyel işbirliği imkanlarının bir adım daha atılarak realize edilebilmesi için çok istekli olduklarını ifade etti.

YAGESAD adına plaketi kabul eden Behram Kavlak, özellikle gemi yan sanayi açısından Yalova'nın önemine yürekten inandığını ve Kore Cumhuriyeti'nin bilgi ve deneyim paylaşımlarıyla karşılıklı dostluk, güven ve ticaretin artırılmasında köprü görevinde olmaktan gurur ve mutluluk duyacağını, desteklerine devam edeceğini belirten bir konuşma yaptı. Yalova'nın Gemi İnşa konusunda sadece Türkiye'nin değil uzak doğudan sonra dünyanın ikinci merkezi olacağının altını çizen Behram Kavlak, Kore'nin Gemi İnşa konusundaki tecrübelerinden fayda temin etmek istediğini ve iki ülke arasında ki iş birliğinin en üst seviye çıkarılmasını arzu ettiğini ifade etti.

Changwon Bölge Valisi Yalova'ya gelecek

Mr. Choi Ocak ayın da Güney Kore'nin en büyük tersanelerinin bulunduğu ticaret ve gemi inşa bölgesi Valisi ile birlikte Yalova'ya gelme isteğini dile getirdi. Yalova Valiliği ve Yalova Ticaret Odası ile görüşme isteği gündeme geldi. Sivil, sosyal ve ticari inisiyatifte devam eden gelişmelerin, kamu kurumlarının da işbirliğiyle daha da güçlenme ihtimalinin var olduğuna dikkat çeken Behram Kavlak, konuyla ilgili talepleri Yalova'da ilgili kurumlarla paylaşarak Yalova'da gerçekleşecek toplantının kesin tarihini ilerleyen günlerde belirleneceğini belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim