• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Güney Koreli şirketten 'Türk enerjisi'ne ilgi

Güney Koreli şirketten 'Türk enerjisi'ne ilgi
Güney Kore merkezli inşaat şirketi SK E&C Genel Müdürü Ahn, "Türkiye'yi enerji ticaret merkezi yapacak projelerde yer almak istiyoruz." dedi.

Güney Kore merkezli inşaat şirketi SK E&C Genel Müdürü Jason Jaehyun Ahn, Türk enerji piyasası ve Türkiye'deki yatırım ortamına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SK E&C olarak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapımını üstlenen ortak girişim grubu şirketleri arasında yer aldıklarını hatırlatan Ahn, "Türkiye, 2000'li yılların ortalarından beri altyapı hamlelerine devam ediyor. Ayrıca, jeopolitik durum, yatırım teşviki, nüfus yapısı ve kolaylaştırıcı politikalar, hala birçok yabancı yatırımcıyı cezbediyor. Türkiye pazarı kesinlikle yatırım yapılabilir ve biz buraya daha fazla para yatırmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin birçok karlı ve fizıbl projeye sahip olduğunu düşünüyoruz"

Ahn, SK E&C'nin uluslararası yatırım bütçesini ülkelere göre dağıtmadıklarını dile getirerek, "Bütçe dağılımı konusunda öncelik verdiğimiz projeler bulunuyor. Bu projelerin fizibl olup olmaması gibi kriterlere göre durum değişiyor. Türkiye'nin birçok karlı ve fizıbl projeye sahip olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de yenilenebilir enerji alanında aktif bir şekilde yer almayı planladıklarını belirten Ahn, şöyle devam etti:

"Türk enerji piyasasına çok yabancı değiliz, daha önce Tufanbeyli Termik Santrali'nin yapım işinde de yer aldık. Türkiye ekonomisinin potansiyeline inandığımız için yatırım fırsatları arıyoruz. Dolayısıyla yakın gelecekte şirketimizi Türkiye enerji piyasasında göreceksiniz. Özellikle doğalgaz kaynaklı güç santralleri ilgimizi çekiyor. Kısacası, Türkiye'yi enerji ticaret merkezi yapacak projelerde yer almak ve Türk enerji piyasasında kalıcı oyunculardan biri olmak istiyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim