• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Gürdesan, YeniTip Denizaltı Projesi kapsamında ilk çelik blokları teslim ediyor

Gürdesan, YeniTip Denizaltı Projesi kapsamında ilk çelik blokları teslim ediyor
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM) 2,7 milyar dolar bütçeli Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında Gürdesan tarafından imal edilen çelik blokların ilk etabı yarın teslim edilecek.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı  tarafından Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM) 2,7 milyar dolar bütçeli Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında Gürdesan tarafından imal edilen  iç bloklarının ilk etabı  yarın düzenlenecek törenle STM’ye ye teslim edilecek

Gölcük Tersanesi’nde inşa edilen denizaltının iç bloklarının imalatını Savunma Teknolojileri Merkezi’nin (STM ) altında, Gürdesan Gemi Makine Sanayi yapıyor. Gürdesan yeni tip Denizaltı Projesi kapsamında toplam 840 tonluk çelik blok imal edecek.

Bu kapsamda Gürdesan tarafından yapılan ilk imalat , Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Savunma Sanayi Müsteşarı  İsmail Demir, Savunma Teknolojileri Mühendisliği ve Ticaret A.Ş. (STM) Genel Müdür Yardımcısı Murat İkinci, Gürsoy Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürsoy ve davetlilerin katılımıyla yarın (4 Mayıs 2016 tarihinde) saat 14’de teslim edilecek.

Yeni tip Denizaltı Projesi kapsamında toplam 840 tonluk çelik bloklarının ilk etap üretimini başarı ile gerçekleştiren Gürdesan’ın bu çalışması,  Türk gemi inşasında yan sanayisinin gücünü ortaya koyuyor. Aynı zamanda bu çalışma, güçlü bir yan sanayi ile her türlü üretimin mevcut olacağının da göstergesi olarak kabul ediliyor.

Denizaltının Özellikleri

66 metre boyundaki ve 13 metre yükseklikteki denizaltıların su üstü deplasmanının bin 845, su altı deplasmanının ise 2 bin 13 ton

Ayrı ayrı 5 blokun birleşmesinden oluşacak

Yeni tip denizaltıların inşa aşaması 5 blokun birleştirilmesinden oluşacak blokların ekipmanlarla donatılacak  ve tüp halinde birleştirilip diğer donatımlarının yapılabilmesi için havuza kaydırılacak. Projede büyük bir yerli sanayi katılım oranı bulunuyor.

Yeni denizaltılar daha uzun süre su altında kalacak

Yeni tip denizaltıların daha önce Gölcük Tersanesi’nde inşa edilen denizaltılardan en büyük farklarından birisi, havadan bağımsız tahrik sistemine sahip olması. Denizaltı bünyesinde bulunan hidrojen ve oksijen tanklarının tepkimesi sonucunda yakıt hücresi sistemiyle elektrik enerjisi üretilecek ve bu sistem atmosferik havaya ihtiyaç duymadan denizaltının çok daha uzun süre su altında kalmasını sağlayacak. Bu, daha önceki denizaltılara göre en büyük farkını ortaya koyuyor.

TÖREN PROGRAMI

14.00 Kokteyl
14.30 Konukların Yerlerini Almaları.
14. 35 Tören Programının Takdimi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı.
Gürdesan Yönetim Kurulu Başkan Mustafa Gürsoy’un konuşması.
Savunma Teknolojileri Mühendisliği ve Ticaret A.Ş. (STM) Genel Müdür Yardımcısı Murat İkinci’in konuşması
Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir’in Konuşması
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Konuşmaları
Tören Anı Objelerinin Takdimi. Anı Fotoğrafı çekimi
16.00 Törenin Sona Ermesi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim