• BIST 9763.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

GYİB, ‘3. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’ ödülleri verildi

GYİB, ‘3. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’ ödülleri verildi
GYİB organize ettiği ‘3. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’nda ödüller sahibini buldu.‘Yarışmaya 7 üniversiteden 27 öğrenci katılırken, organizasyon sanayici üniversite işbirliği açısından da önemli bir birliktelik ortaya koydu.

Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği’nin (GYİB) organize ettiği ‘3. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’nda ödüller sahibini buldu. GYİB Başkanı Başaran Bayrak, “2023 hedefine klasik yöntemlerle ulaşmak mümkün değil. Kendimize has özgün ürünler üreterek ülkemizin marka değerini arttırmak zorundayız. Bu nedenle tasarım yarışmalarına büyük önem veriyoruz” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu da “Ar-Ge tasarım ve inovasyon için gençlerimizin önünü açalım, potansiyellerinin dışa çıkmasını sağlayalım” diye konuştu.

Törene katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da yarışmaya katılan gençleri işaret ederek, “Bu gençlerimize istisnasız sahip çıkmalısınız. Müesseselerinizde istihdam etmelisiniz” şeklinde konuştu.

Türkiye ihracatına en fazla katma değer sağlayan sektörlerin başında gelen gemi ve yatçılıkta bu değeri daha da yukarılara taşıyabilmek, Ar-Ge ile inovasyonun önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen tasarım yarışmalarından çevreci, engelli dostu projeler öne çıktı. ‘3. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’na 7 üniversiteden 27 öğrenci katılırken, organizasyon sanayici üniversite işbirliği açısından da önemli bir birliktelik ortaya koydu. Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, yarışmanın ödül töreninde etkinlikle ilgili en büyük hayallerinin çalışmalarını tabana yaymak olduğunu ve bunu başardıklarını söyledi.
Gençlere sahip çıkın

‘3. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması’ ödül töreni sanayici, akademisyen, öğrenci ve ihracatçıları bir araya getirdi. Ödül törenine katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, gençlerin çalışmalarının Türkiye için bir ışık olduğunu belirterek, “Bu ülkemiz için bir güç olacaktır. Bu gençlerimize istisnasız sahip çıkmalısınız. Müesseselerinizde istihdam etmelisiniz. 2023 hedeflerine ulaşacaksak bu gençlerimizle ulaşacağız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim