• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari'de kayak sporu için yatırım atağı

Hakkari'de kayak sporu için yatırım atağı
Terör örgütü PKK'ya yönelik başarılı operasyonların ardından huzurun hakim olduğu Hakkari'de kış sporları konusunda önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Hakkari kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Yaylası'nda yapılan ve 2010 yılında hizmete sunulan kayak merkezi, hayata geçirilen yatırımlarla özellikle hafta sonları gençler için eğlence merkezi haline geldi.

Geçmiş yıllarda bölgede yaşanan terör saldırıları nedeniyle vatandaşların ilgi göstermediği kayak merkezi, huzurun hakim olmasıyla hafta sonları yaklaşık 3 bin kişiyi ağırlıyor.

Kış sporlarına ilginin arttığı Hakkari'de bu konuda önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Merga Bütan Kayak Merkezi'ne 11 milyon liraya mal olacak 4'lü telesiyej yapılacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, AA muhabirine, yapılan hizmetlerle vatandaşların kayak merkezine ilgisinin arttığını anlattı.

Hizmete girdiği ilk yıllarda "babylift" ile başlayıp konteyner ve barakalarla desteklenen kayak merkezine, kayak evi, kafe, restoran, teleski ve kamulaştırmayla 16 milyon liralık yatırım yapıldığını belirten Güldal, "Sayın Valimizin katkıları ile geçen hafta Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nda (DAKA) sözleşmesini imzaladığımız ve 11 milyon liraya mal olacak 4'lü telesiyej projesinin önümüzdeki aylarda ihalesini gerçekleştirerek ilkbaharda inşallah yapımına başlayacağız. Bununla birlikte kayak merkezimize 27 milyon lira harcamış olacağız." diye konuştu.

Kayak merkezi uluslararası piste kavuşuyor

"Dörtlü telesiyejin hizmete girmesiyle yaklaşık 4-5 kilometrelik pistlerimiz olacak. Kot farkı yaklaşık 500 metre olan uluslararası bir pistimiz ortaya çıkıyor ve uluslararası yarışmaları burada yapabiliriz." diyen Güldal, şunları kaydetti:

"Biz telesiyejimizi, kayak evimizi, kafeterya ve restoranımızı yaptıktan sonra ilgi ve alaka çoğaldı. Halk hizmet gördükçe gelmeye başladı. Hakkari'nin değişik bölgelerinden, ilçelerinden ve çevre illerden gelen misafirlerimiz var. Buradaki hizmeti gördükçe inşallah daha çok talep olacak. Biz 4'lü telesiyeji yaptığımızda hafta sonları 2-3 bin kişiyi ağırladığımız kayak merkezimizde artık yaklaşık 5 bin kişiye hizmet vereceğiz."

Kayak merkezi ile kayağa ilginin arttığını ifade eden Güldal, bölgede snowboard, trekking ve dağ tırmanışlarının da yapılmaya başlandığını söyledi.

"Eskiden burada sadece kayak yapılıyordu, bu sporu yapan kişilerin de yüzde 95'i erkekti." diyen Güldal, "Ancak kayak merkezimizin açılmasıyla beraber şu an burada yüzde 30, yüzde 40'a yakın bir kadın potansiyelimiz var. Sadece kayak yapılmıyor, snowboard, kızak, simitlerle kayılıyor." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim