• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Haleplibahçe, turizm lokomotifi olacak

Haleplibahçe, turizm lokomotifi olacak
Haleplibahçe müze çalışmaları hakkında bilgi veren Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, yeni kompleksin Urfa'nın turizm lokomotifi olacağını söyledi.

Haleplibahçe müze kompleksindeki inşaat çalışması devam ediyor. Müze kompleksi çalışmaları hakkında Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Aslan ve Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan basın mensuplarıyla kompleksi gezip çalışmalar hakkında bilgi verdi. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aslan yaptığı açıklamada yaklaşık 38 bin metrekarelik kapalı alana sahip arkeoloji müzesi, mozaik müzesi ve arkeoparktan oluşan Haleplibahçe müze kompleksinin Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olduğunu, müze içerisinde müzenin asli hizmeti dışında gelen ziyaretçilerin çocukları için oyun alanları, yiyecek, içecek tesisleri ile hediyelik eşya satış mağazaları da bulunduğunu ifade etti. Müze kompleksinin açılması ile birlikte Urfa'daki konaklama gün sayısının artacağı yönünde olumlu beklentilerinin olduğunu belirten Aslan, "Müze kompleksimizi gezmek için insanların en az 3-4 saatlik bir zaman ayırmaları gerekecek ki, bu durum ilimize tur düzenleyen acentalar açısından Urfa'daki farklı turizm istasyonlarındaki geçecek süreleri de hesaba katması ile bir gün olan konaklama gün sayısını 2 güne çıkarma zorunluluğu doğuracaktır" diye konuştu.

12 MİLYON TL ÖDENEK

Aslan ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Urfa'daki yatırımları ile ilgili olarak da Haleplibahçe müze kompleksi dışında, Harran Kalesi, Harran Şehir Suları, Çarmelik Kervansarayı, Birecik Kalesi ve Urfa Kalesi restorasyonlarının devam ettiğini, Göbeklitepe'nin örenyeri statüsüne alınması dolayısıyla sosyal donatı alanları yapımı işi ihalesinin de bakanlıkça sonuçlandırıldığını ve Harran Ulu Cami'sinin restorasyon projelerinin de hazırlandığına dikkat çekti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yerel idarelerin de desteklendiği belirtilen açıklamada özellikle ilçe ve belde belediyelerine turizm altyapısını geliştirmek amaçlı altyapı ödenekleri gönderildiğini, son 2 yılda bu kapsamda Urfa'ya yerel idarelere gönderilen ödeneğin yaklaşık 12 milyon TL olduğu belirtildi.

ERCAN: MÜZE URFA'NIN TURİZM LOKOMOTİFİ OLACAK

Basın mensuplarına yapılan kompleksle ilgili bilgi veren Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan ise, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi, Edassa Mozaik Müzesi ve iki müze arası 'Arkeopark' yapımına titizlikle devam edildiğini belirterek, hızla yol alan inşaat çalışmalarının ve sergileme ünitelerinin tamamlanarak 2014 yılı haziran ayı içerisinde müzenin faaliyete geçmesinin planlandığını belirterek bu kapsamda eski müzede yer darlığı nedeniyle sergiledikleri bin 500 eser sayısının yeni müzede yaklaşık 10 bin esere çıkacağını kaydetti. Ayrıca salonlarda arkeolojinin daha anlaşılır olması ve gelen ziyaretçilerin ilgisinin sürekliliğini sağlamak için avcı-toplayıcı insanın yaşamı, tarımsal üretim, ölüm inanışı, ticaret ve Fırat havzası gibi konularda canlandırmalar yapılacağını ayrıca Göbekli Tepe tapınak imitasyonu ile Nevali Çori Tapınağı'nın birebir aynısının kurulacağını söyledi. Ercan, "Müzemize gelen ziyaretçilere modern müze formatı ile farklılıklar sunacağız ve müzemiz Şanlıurfa turizminin lokomotifi arasında yer alacak" diye konuştu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim