• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Haluk Ulusoy: " Kısa mesafelere yönelin"

Haluk Ulusoy: " Kısa mesafelere yönelin"
Ulusoy Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haluk Ulusoy, otobüs piyasasının kısa mesafe ve havayolu taşımacılığının olmadığı bölgelerde yaşamını sürdüreceğini söyledi.

ULUSOY: " KISA MESAFELERE YÖNELİN "

Ulusoy Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Vekili Haluk Ulusoy karayolu ile yolcu taşımacılığının değişimden geçtiğini söyledi. Ulusoy maliyetleri her an artan buna karşın bilet fiyatları 5 yıl öncesi ile aynı olan otobüsçülerin de değişime ayak uydurması gerektiğine dikkat çekti. Dönemin yakıtı daha az ekonomik otobüsler dönemi olduğunu söyleyen Ulusoy; “Artık otobüsler tek dingil otobüsler olmak zorunda. Çift dingil olursa yakıtı o kadar çok yakıyor. Ve çift dingilli otobüsler uzak mesafe yolcu taşımacılığı için daha kullanışlı” dedi. Kısa mesafe yolcu taşımalarında kullanılacak tek dingilli otobüsler az yakıt yakan otobüs olma sıfatıyla firmaların işine gelecek.” diye konuştu.

"OTOBÜS, UÇAĞIN GİTMEDİĞİ YERLERE GİDECEK"

Ulusoy, havayolu taşımacılığında bilet fiyatlarının neredeyse otobüslerle aynı seviyede olduğunu hatırlatarak, uzun mesafede otobüslerin doluluk oranlarını yakalamasının zor olduğunu kaydetti. Bu nedenle otobüslerin kısa mesafe yolcu taşımacılığına yönelmesi gerektiğini dile getiren Ulusoy otobüsle yolcu taşımacılığının havalimanlarının olmadığı bölgelerde devam edeceğini öngördü. Ulusoy; “Uçak biletlerinde fiyat çok düşük. 50- 60 milyon liraya uçakların yolcu taşıdığı ortamda uzun mesafede otobüslerin para kazanması yolcu bulması zorlaştı. O yüzden otobüsler kısa mesafe taşımaya yöneldi. Karayolu yolcu taşımacılığı hava limanlarının olmadığı, uçağın gitmediği yerlere yığılmaya başladı. Burada da en önemli nokta tek dingilli ve daha az yakıt yakan otobüsler.” dedi.

Elif ÖZYILMAZ / tasimacilar.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim