• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Hanjin'e kiralanan Ciner Denizcilik'e ait M/V HANJIN SWITZERLAND Kızıldeniz'de mahsur kaldı

Hanjin'e kiralanan Ciner Denizcilik'e ait M/V HANJIN SWITZERLAND Kızıldeniz'de mahsur kaldı
İflas eden Güney Koreli Hanjin Shipping tarafından işletilen Ciner Denizcilik'e ait 298 metre boyunda, 48 metre genişliğinde M/V Hanjin Switzerland isimli konteyner gemisi, Süveyş kanalı geçiş parası bulamayınca Kızıldeniz'de mahsur kaldı.

Güney Koreli denizcilik şirketi Hanjin Shipping'in iflas etmesiyle birlikte Ciner Denizcilik Şirketi'ne ait 298 metre boyunda, 48 metre genişliğinde ve 9 bin 40 TEU taşıma kapasitesine sahip M/V HANJIN SWITZERLAND isimli konteyner gemisi, Süveyş Kanalı geçiş parasını ödeyemeyince, Kızıldeniz'de mahsur kaldı.

Süveyş geçişini yapmak üzere Kızıldeniz'i geçerek kanal girişine yaklaşan geminin acenteliğini üslenen firma, iflas eden Hanjin Shipping'in işlettiği geminin kanal geçiş ücretini ödemeyeceğini bildirdi. Bunun üzerine kanal geçişine alınmayan M/V HANJIN SWITZELAND isimli gemi, kanal ağzından geri çevrildi ve Kızıldeniz'de turlamaya başladı. 

İflas eden Hanjin Denizcilik şirketine ait diğer gemiler de dünyanın çeşitli yerlerinde sıkıntılar yaşıyor. Çoğunluğu limanlarda mahsur kalan gemilere alacaklılar haciz koyma yarışına girmiş bulunmakta. 

Lloyds List'in haberine göre, Ciner Ship Management CEO'su Vasileios Papakalodoukas, Hanjin'in kanal ücretlerinin Kore iflas masasının izni olmaksızın ödenemeyeceğini ve geminin bu masannın koruması olmaz ise uğrayacağı ilk limanda el konulabileceğini söyledi. Vasileios Papakalodoukas, "Gemiler açısından en önemli şey yükünü boşaltabilmesi. Bunu yapacak paraları var mı mesele burada" dedi.

Güney Kore İflas masası, Hanjin CEO'su Seok-Tae-Soo'yu, yeniden şirketin başına kayyum olarak atadı. Seok tarafından hazırlanacak finansal rapor 28 Eylül'de, rehabilitasyon planı ise 25 Kasım'da iflas mahkemesine sunulacak bu raporlara göre şirketin yaşamaya devam edip etmeyeceğine karar verilecek. 

Ciner CEO'su Papakalodoukas iki haftalık sürenin gemi armatörleri açısından şirketin nereye gittiği hakkında fikir sahibi olmak için yeterli olduğunu ve gemilerini neyin beklediği konusunda bu süre içinde anlayabileceklerini belirtti. 

Ciner Denizcilik Şirketi'nin Hanjin Shipping'e 7 yıl süre ile kiraladığı 4 adet 9040 TEU taşıma kapasitesine sahip gemisi bulunuyor. Ciner Denizcilik'in mülkiyetinde bulunan M/V Hanjin Switzerland, M/V Hanjin Croatia, M/V Hanjin Czech ve M/V Hanjin Hungary isimli konteyner gemileri günlüğü 37 bin 500 dolardan 7 yıllığına Hanjin Shipping'e kiralanmıştı.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre; yıllık 360 gün üzerinden 7 yıllığınına süreli olarak Hanjin Shipping'e günlüğü 37 bin 500 dolardan kiralanan Ciner Denizcilik'e ait 4 konteyner gemisinin toplam sözleşme bedelinin 378 milyon dolar olduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim