• BIST 9804.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Harmanlık, Koru ve Mut RES üretimde!

Harmanlık, Koru ve Mut RES üretimde!
Borusan EnBW Enerji, toplam 158.4 MW`lik Harmanlık, Koru ve Mut rüzgar enerjisi santrallerini (RES) devreye aldı.

Borusan EnBW Enerji, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı portföyünü büyütme vizyonu çerçevesinde yeni yatırımlarını devreye almaya devam ediyor. 

Borusan EnBW Enerji’nin yatırımını tamamladığı, toplam 158.4 MW`lik üç önemli rüzgâr enerjisi santrali (RES) daha faaliyete geçti. Söz konusu RES`lerden ikisi yüzde 100, biri de kısmen üretimde. 

HARMANLIK VE KORU TAM KAPASİTE DEVREDE

Bakanlık geçici kabulleri tamamlanan Harmanlık RES toplam 50 MWe’lık kurulu gücüyle 6 Mayıs 2015`te resmi olarak ticari işletmeye alındı. Koru RES de bakanlık geçici kabullerinin ardından 23 Mayıs 2015 itibariyle toplam 50 MWe’lık kurulu gücüyle ticari işletmeye geçti. 

MUT RES KISMEN ÜRETİME GEÇTİ

Toplam 50 MW kurulu güce sahip Mut RES’in ise ilk 6 türbini kapsayan 19.8 MWe`lik kısmı bakanlık geçici kabulünün ardından 23 Mayıs 2015`te ticari üretime başladı. Kısa zamanda tesisin tamamının (50 MWe) devreye alınması planlanıyor. 

BORUSAN EnBW 331 MW RES`E KOŞUYOR

Hizmete giren 3 RES tesisi Borusan Enerji EnBW’nin geçen yıl başlattığı yeni ve ilave rüzgar enerjisi yatırımlarının bir parçası. Harmanlık RES, Koru RES, Mut RES ve Fuatres RES’in yapımını, Bandırma RES’te ise kapasite artırımını hedefleyen yatırımın toplam maliyeti yaklaşık 330 milyon dolar. Avrupa’nın en büyük karasal rüzgâr enerji yatırımlarından birini oluşturan bu projeler tamamlandığında Borusan EnBW Enerji, kurulu güç açısından Türkiye’nin lider rüzgâr enerjisi üreticilerinden biri olacak. Mut RES’in de tam kapasite devreye alınmasıyla Borusan EnBW Enerji’nin işletmedeki toplam rüzgar enerjisi kurulu gücü 331 MW’a, toplam kurulu gücü ise 381 MW’a ulaşacak. 

ACARLA: HEDEF RES`TE LİDERLİK

Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü Mehmet Acarla, Üç yeni tesisin hizmete girmesiyle rüzgâr enerjisinde Türkiye’nin lideri olma yolunda önemli bir mesafe kat ettiğini söyledi. Acarla, üç yeni RES ile enerji üretimini artırıp enerjideki dışa bağımlılığı azaltmanın yanı sıra doğanın korunmasına da güçlü bir katkı yapacaklarını vurguladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim