• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Her 5 kişiden 1'i akıllı telefon kullanıyor

Her 5 kişiden 1'i akıllı telefon kullanıyor
Nielsen tarafından yayınlanan 'Mobil Tüketici: Küresel Bakış' isimli rapora göre Türkiye'de akıllı telefon kullanım oranı yüzde 19'a erişti.
Yapılan araştırmalarda, Türkiye'de her 5 kişiden 1'inin akıllı cep telefonu kullandığı ortaya çıktığı günümüzde şirketlerin yeni bir network yapısı ile karşı karşıya olduğu açıkça ortadadır. Bu yapı günümüzde Kendi Cihazını Getir (BYOD) kavramını ortaya çıkarmıştır. Artık çalışanlar işyerlerinde sadece şirketlerinin kendilerine sağladıkları lokal cihazları değil de kendilerine ait mobil cihazları da iş sürekliliği için kullanmayı istemektedirler. Böylece şirketlerin IT departmanları Sadece kendi networklerinde yer alan cihazların web güvenliğini sağlamak dışında, dışardan gelen birçok mobil cihazın güvenliğini de sağlamak zorundadır. Aynı şekilde bu dışardan gelen mobil cihazların da stratejik şirket verilerine erişimini ve bu verilerin paylaşımını da engellemek durumundadırlar. Cisco, 2011-2016 yılları arasında küresel mobil veri trafiğinin küresel sabit veri trafiğine oranla üç kat daha hızlı büyüyeceğini öngörüyor. Cisco Görsel Ağ Endeksi’nin (VNI) 2011’den 2016’ya kadar Küresel Mobil Veri Trafiği Öngörü Raporu’na göre önümüzdeki beş yıl içerisinde dünya çapında mobil veri trafiği 18 katına çıkarak, 2016 yılında ayda 10,8 eksabayta veya yılda 130 eksabayta ulaşacağını öngörmektedir. Bu öngörülere göre IT yöneticilerinin günümüzde mutlaka bu konuda bir önlem almak ve çalışanlarına bu mobil olma avantajını sağlamak adına yatırımda bulunmalarının gerekliliği apaçık ortadadır.
 
Böyle bir yapıyı yönetmek bugüne kadar teknolojik anlamda gelişmiş çözümler olmadığı için şirketlerin IT departmanı için bir kabustu. Şirket içinde konulan kurallar ile dışardan gelen cihazlar için belli erişim kısıtlamaları sağlandı ancak bu kısıtlamalar çalışanları hiç mi hiç memnun etmedi.
 
Treo Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Evren Ballı ,"HP’nin bu alanda sunduğu HP IMC Smart Connect w/WLAN Manager Virtual Appliance Edition’ı şirketlerdeki IT yöneticilerinin hayatını kolaylaştıran bir çözüm olarak tanımlamakta ve önermektedir. “HP Intelligent Management Center ile 3.parti cihazlar için destekle birlikte merkezi bir noktadan hata yönetimi, element konfigürasyonu ve network izleme yapabilmektesiniz. Bunun yanı sıra bu çözüm ile trafik analizinin yanı sıra, kullanıcı erişim yönetimi, sanal ve fiziksel network yönetimi, VPN yönetimi gibi ek özelliklerden de yararlanabiliyorsunuz. Aynı zamanda VMware, Microsoft Hyper-V ve KVM desteği ile sanal makinaların network erişim portlarının da otomatik izlemesini desteklemektedir. Yüksek ölçüde esneklik ve genişletilebilir kurulum modeli ile geniş hetorojen networklerin yönetimine olanak sağlar. Kaynak yönetimi ile de network topolojisini keşfetmenize yardımcı olurken özelleştirilmiş görünümler ile IT yöneticileri istedikleri organizasyonel modelde network altyapılarını kontrol edebilmektedirler.” diye belirtti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim