• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Hikmet Nuri Bulduk: Kadınların geleceğine yatırım, ülkenin geleceğine yatırımdır

Hikmet Nuri Bulduk: Kadınların geleceğine yatırım, ülkenin geleceğine yatırımdır
Aras Kargo Genel Müdürü Hikmet Nuri Bulduk, “Türkiye 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisi arasında yer alma hedefine ancak kadınların ekonomiye katkısını artırarak ulaşabilir. Kadınların geleceğine yatırım, ülkenin geleceğine yatırımdır." dedi.

Aras Kargo Genel Müdürü Hikmet Nuri Bulduk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 2014 yılında Evrim Aras’ın kadın çalışan konusundaki sorumluluklarını uluslararası platformlara taşıyarak, Birleşmiş Milletler’de “Kadınların Güçlenmesi Prensipleri’ni imzaladığını ve bu prensipleri imzalayan Türkiye’deki tek kargo şirketi olduklarını hatırlatan Hikmet Nuri Bulduk, “Bu konuda hayata geçirilen projelerde “cinsiyet eşitliliğini savunan, kadın çalışanlarımızı artırmaya yönelik uygulamalarımız var. Kadınların her alanda olduğu gibi kargo sektöründe de daha fazla yer alması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle sektörümüzde kadın istihdamını artırmayı kendimize sorumluluk alanı olarak belirledik. Türkiye genelinde sahada uzun yıllardır bizimle birlikte çalışan kadın teknisyenlerimiz, hatta yedek parça yöneticimiz, yaya ve motokuryelerimiz var. Yönetimden, sahaya şirketin her kademesinde kadınlarımızla omuz omuza çalışmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ; KADIN ÇALIŞAN SAYIMIZI DAHA DA ARTIRMAK”

İşe alımların yanı sıra tüm süreçlerde şirket içinde eşitlik sağlanana kadar, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yapmaya devam edeceklerini belirten Bulduk, “2017 yılında kadın çalışan sayımızı yüzde 6 oranında artırdık. Böylece toplam çalışanlarımız arasındaki kadın çalışanlarımızın oranı yüzde 16’ya yükseldi. Hedefimiz; bu yıl da kadın çalışan sayımızı arttırarak önümüzdeki yıllarda yüzde 20 bandının üzerine çıkarmak. Bu amaçla özellikle çalışan anneler için karne izni, aşı günü izni, süt izni gibi esnek saat ve gün uygulamaları geliştiriyoruz. Ayrıca yeni kadın çalışan aday öneren çalışanlarımıza ilgili adayın işe alınması durumunda prim veriyoruz. İş hayatında fırsat eşitliği ilkesinin de ötesine geçen ayrıcalıklar sunuyoruz. Kadınların geleceğine yatırım yapmanın, ülkenin geleceğine yatırım yapmak olduğunun farkındalığıyla hareket ediyoruz” dedi. 

Bulduk, “Öncellikle varlıklarıyla bize güç veren, özveri ve emekleriyle hepimize örnek olan çalışma arkadaşlarımız olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim