• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Hız ihalesine 'kızılötesi' çözüm geldi

Hız ihalesine 'kızılötesi' çözüm geldi
Emniyet Genel Müdürlüğü,hız ihlali yapan sürücüleri tespit etmek amacıyla kızılötesi sabit radar uygulamasına geçiyor.

HIZ İHLALİNE 'KIZILÖTESİ' ÇÖZÜM

Emniyet Genel Müdürlüğü,hız ihlali yapan sürücüleri tespit etmek amacıyla kızılötesi sabit radar uygulamasına geçiyor.

Kızılötesi sabit radarların testi ilk olarak genel müdürlüğün Dikmen'deki binasının önündeki caddede gerçekleştirildi. Kızılötesi radarlar bir günde 6 bin araçtan 5 bininin hız ihlali yaptığını belirledi. Emniyet Genel Müdürlüğü şehir içi ve şehirlerarası yollarda yaşanan ölümlü ve yaralamalı kazaları önlemek için AB ülkelerinde uygulanan kızılötesi kameralı sabit radarları hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Radarda üç aşamalı kamera sistemi bulunuyor. Kızılötesi kameralar hız ihlali yapan aracı üç boyutta çekiyor, görüş alanına giren aracın plakasını, kullanan sürücüsünü ve bütününü üç boyutta kayıt yapıyor. Sabit kameralar geceleri de hız denetimi yapabiliyor. 75 metre etki alanına sahip kızılötesi radar, gece aşırı hız yapanları da anında tespit ediyor. Kızılötesi sabit radar uygulaması geçtiğimiz ay Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Dikmen'deki binasının önündeki kaldırım üzerinde uygulamaya konuldu.

Radar bir ay boyunca hız ihlali yapan sürücülerin fotoğraflarını çekerek kayda aldı. Cadde üzerinde kaldırıma konuşlandırılan radar bir günde yaklaşık 6 bin araç üzerinde denetim yaptı ve bu araçlardan 5 bininin hız ihlali yaptığını belirledi. Genel müdürlük, test denemelerinin başarılı bulunması halinde sabit radarları yaygınlaştıracak. Radarlar trafik ekiplerinin bulunmadığı noktalarda 24 saat boyunca hız denetimi gerçekleştirecek. Sabit radarların öncelikle ölümlü ve yaralamalı kazaların yoğun olduğu şehirlerarası yollara iki yönlü yerleştirilmesi planlanıyor.

Kaynak:ZAMAN

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim