• BIST 9092.73
  • Altın 2324.462
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9678
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

İBB, Yeşil Alanlar Çalıştayı düzenliyor

İBB, Yeşil Alanlar Çalıştayı düzenliyor
İBB, kentin yeşil ve açık alanlarının ele alınacağı "İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı" düzenliyor. Çalıştayda, yeşil alanlarla ilgili çalışmalar yapan akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri konuyu etraflıca tartışacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve iştiraki İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ ev sahipliğinde düzenlenecek İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı, “Yeşil Alanlarda Dönüşüm; Kimlik ve Sürdürülebilirlik Amaçlı Çözümler” temasıyla gerçekleşecek. 5-6 Şubat 2020 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak çalıştayda, peyzaj çalışmalarında kentin dokusuna uygun akıllı çözümler ile kaynakların daha verimli kullanılması konuları ele alınarak, yol haritası belirlenecek.

PROJELER KONUŞULACAK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayacak çalıştayda, İstanbul’un gelişen kimliğini yansıtacak doğal bitki örtüsüne uygun yeşil alanların hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi tüm yönleriyle değerlendirilecek. Alanında uzman akademisyenler, ilgili sivil toplum temsilcileri, kent paydaşları ile sektör temsilcilerinin katılımıyla çözüm ve proje önerileri görüşülecek.

Her geçen gün artarak etkisini hissettiren küresel ısınma ve buna bağlı sorunlar, çalıştayda masaya yatırılacak. Bu önemli sorunun baskıladığı yeşil alanları koruma ve var olanı arttırma üzerine fikirler ortaya konulacak.

SONUÇLAR PAYLAŞILACAK

İki gün sürecek ve on dört paralel oturumun gerçekleştirileceği çalıştay, agac.istanbul/calistay web adresinden kayıt olunarak takip edilebilecek. Çalıştayın sonunda sonuç bildirgesi yayınlanacak. Bildirge, ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara iletilerek tüm kamuoyuyla paylaşılacak.

PROGRAM:

Tarih: 5-6 Şubat 2020

Saat: 09.00-17:00

Yer: İstanbul Kongre Merkezi

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim