• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

İDO' dan "Erken Al, Ucuza Al" dönemi

İDO' dan "Erken Al, Ucuza Al" dönemi
1 Temmuz tarihinden itibaren dinamik ve esnek fiyatlandırma sistemine geçecek olan İDO, erken bilet alacak yolculara daha ucuz bilet satmayı planlıyor.

İDO'dan esnek fiyat politikası

1 Temmuz tarihinden itibaren dinamik ve esnek fiyatlandırma sistemine geçecek olan İDO, erken bilet alacak yolculara daha ucuz bilet satmayı planlıyor.

Yenikapı-Bandırma hattında başlayacak yeni sistem, daha sonra tüm İDO hatlarında uygulamaya konulacak. Havayolu ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı sektörlerinde uzun yıllardır uygulanmakta olan dinamik ve esnek fiyatlandırma sistemi, artık deniz yolcularının da hizmetine sunuluyor. İstanbullulara kaliteli, güvenli ve konforlu yolculuk imkanı sağlayan İDO, esnek fiyatlandırma sistemini denize taşıyor. Yeni sistem sayesinde, erken bilet satın alan İDO yolcuları, daha ekonomik koşullarda yolculuk yapma fırsatını yakalayacak.

Bir süredir dinamik ve esnek fiyatlandırma sistemi üzerine çalışan İDO, hizmette yeni bir adım daha atarak, 1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren yeni sistemin uygulamasına başlayacak. İlk olarak Yenikapı-Bandırma hattında uygulamaya konulacak sistem, ilerleyen dönemlerde diğer hatlara da yayılacak.

Yeni sistemle yolcular, ne kadar erken bilet satın alırsa, bilet fiyatları o kadar ekonomik olacak. Pilot uygulamanın başlayacağı Yenikapı-Bandırma hattında, yaya yolcu bileti 35 TL, araç bileti 130 TL iken, uygulanacak dinamik ve esnek fiyatlandırma ile bu rakamlar, yayalar için 5 TL, araçlar için 30 TL’den başlayabilecek. Sefer tarihi yaklaştıkça bilet fiyatları kademeli olarak artacak. Dolayısıyla, erken bilet satın alanlar önemli avantaj elde etmiş olacak.

Dinamik fiyatlandırma sistemiyle, bir yandan müşteri ödüllendirilirken, diğer yandan İDO ile yolculuk teşvik edilmiş olacak. Bu uygulama, uzun vadeli planlama yapan gezi grupları ve tur şirketleri için de oldukça cazip ve özendirici bir seçenek durumunda.

İDO yolcuları, bilet fiyatlarını kurumun web sitesinden, çağrı merkezinden ve bilet satış noktalarından öğrenip, işlem yapabilecekler.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim