• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

İDO, kruvaziyer turizmi için kolları sıvadı

İDO, kruvaziyer turizmi için kolları sıvadı
Özelleştirmenin ardından Marmara'dan dünya denizlerine açılmaya hazırlanan İDO marina, liman işletmeciliği yatırımları yanında kruvaziyer turizmi içinde kolları sıvadı.

İDO, kruvaziyer turizmi için kolları sıvadı

TAV'ın havacılık sektöründe elde ettiği uluslararası başarıyı denizcilik sektörüne de taşımak isteyen İDO, İDOBÜS ve Ro-Ro projelerinin tamamlamasının ardında Akdeniz, Karadeniz ve Körfez'de yeni yatırımlara  hazırlanıyor.

2009 yılında ''Dünyanın en büyük yolcu ve araç taşımacılık şirketi'' seçilen İDO, bu yılın sonunda hayata geçecek İDOBÜS ve 2012'de başlayacak Marmara Ro-Ro taşımacılığından sonra yurt içi ve yurt dışında marina-liman işletmeciliği ve turizme yatırımlarına hız verecek.

Yaptığı açıklamada, İDO'nun yeni yönetiminin "Yeni Rota, Yeni Ufuk" sloganıyla sadece Türkiye'de dünya denizcilik sektöründe hedef büyüttüğünü belirten İDO CEO'su Önder Sezgi, İDO'nun İstanbul'daki ana misyonunu koruyup Marmara'da yeni alternatifler geliştirmeye devam edeceğini ancak Akdeniz, Karadeniz ve Körfez'de de yeni fırsatlar kollayacaklarını söyledi.

MARİNA-LİMAN VE TURİZME SOYUNUYOR 

İDO'nun bundan sonra denizde ticaret yapılacak her faaliyetle yakından ilgileneceğini veTAV'ın denizdeki temsilcisi olacağını kaydeden Sezgi, şunları söyledi:

"Karadeniz 'de Soçi'ye, Ukrayna'ya, Trabzon, Samsun, Akdeniz'de Yunan  adaları ile ilgili gelen teklifler var.  Bu hatları analiz edeceğiz. Akdeniz'den başlayarak başka nerelere gidebiliriz diye bakacağız. Kruvaziyer turizmi de liman şehirlerinde gelişmeye başladı. Ve o da olacak. Bir miktar borcumuzu hafiflettikten sonra başta yolcu taşımacılığı başta olmak üzere liman ve marina işletmeciliği için çalışmaya başlayacağız.  Kruvaziyer turizmini ise 2013'den sonra düşüneceğiz. Marina işletmeciliği ise somut olaral masamızda olan bir proje. İstanbul'da mevcut 3 iskelemizin yakınında önemli marina yatırımı yapılabilir arazimiz var. Gelecek yıl bunların inşasına başlayabiliriz. İstanbul yat limanı yok, marina yok, kruvaziyer  turizminde ise hala emekleme aşamasındayız. Potansiyel büyük .10 tane Karaköy olsa doldurabilecek durumdayız. Marmara, Akdeniz ve  Karadeniz bizim için uzun vadeli hedefimizde ve burada çok büyük fırsatlar var "

AVRUPA YA BATACAK YA ÇIKACAK

Avrupa'da yaşanan krizden Türkiye'nin etkilenebileceğini ancak Türkiye'nin kriz döneminde olduğu gibi bu dönemde de krizden en az etkilenen ülke olmayı sürdüreceğini belirten Önder Sezgi, "Çünkü Türkiye'de kendi içine kapalı kendi yağı ile kavrulan bir ülke değil. İthalatı ve ihracatı olan bir ülke. Yurtdışında alınan kararlardan ve gelişmelerden de etkilenen bir ülke aynı zamanda. Dünyada şu anda salgı haline gelen çok ciddi birkriz ortamı var. Uzakdoğu ve Asya henüz etkilenmedi umarız etkilenmez. Bu krizlerin çözümü ise dinamikler içerisinde gerekleri yapılmakla birlikte bazı kararları de gerektiriyor. Alınacak kritik kararlar AB'yi ya birleştirecek ya da çöküşü hızlandıracak. Onları bilemiyoruz. Sorunun çözümü bu anlamda zaman alacak" dedi.

2011'DE YÜZDE 7 BÜYÜDÜK

TAV'ın havacılık alanında yaşanan  4 büyük krize rağmen hep çift haneli büyüdüğünün altını çizen Sezgi, İDO'nun büyüme beklentikleri ile ilgili şunları söyledi:"Türkiye yüzde 5 büyürken TAV yüzde 10 büyüdü. Şimdi denizcilikte de böyle bir fırsat ortamı var. Çok tutucu bir modelle girdiğimiz ihalede yaptığımız hesaplamalarda enflasyon artı reel büyüme anlamında yüzde 2-3 reel büyür dedik. Şimdi ise öncü veriler bunun 3 katıolduğunu gösteriyor. Kriz ortamına rağmen 2011'in reel büyümesi yüzde 7'leri buldu. Bu rakamların daha artacağını düşünüyoruz.Yıl sonu 150-150 milyon lira kar beklentimiz var. Bu yıl bir önceki yılın bütçesinin yüzde 20'si üzerinde bir beklentimiz var. 2012 yılı için bu rakam yeni projelerle çok daha artacak."

Kaynak: Gazeteport

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim