• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

İDO, Ramazan Bayramı'nda rekor kırdı

İDO, Ramazan Bayramı'nda rekor kırdı
İDO geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda, kara, hava ve deniz yollarındaki hareketlilikte en çok tercih edilen ulaşım alternatifi olarak rekor kırdı.

İDO, Ramazan Bayramı'nda rekor kırdı

İDO geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda, kara, hava ve deniz yollarındaki hareketlilikte en çok tercih edilen ulaşım alternatifi olarak rekor kırdı.

Yalova, Bursa, Bandırma ve Eskihisar hatlarında durmaksızın çalışan hızlı feribot ve araba vapurları 250 bin aracı iki yaka arasında taşıyarak tatilcilere ve memleket yolcularına zaman avantajı sağladı. Kartal-Yalova, Armutlu-Mudanya, Marmara-Avşa ve Çınarcık-Esenköy dış hatları ile şehir içi tarifeli sefer yapan deniz otobüsleri ise, toplamda 481 bin yolcu taşıyarak elde edilen bu rekorun kırılmasına katkı sağladı.

26 Ağustos Cuma akşamı başlayan ve 4 Eylül Pazar akşamı sona eren 9 günlük bayram tatilinde tarifeli, tarifesiz 5500 sefer yapan İDO, bu yıl da sayıyı artırarak yeni bir başarıya ulaştı. Tüm bayram boyunca kara ve deniz personelinin izin yapmayarak görev başında olduğu iskelelerde, ilk günden itibaren başlayan yolcu ve araç yoğunluğuna karşı ek seferlerle takviye yapıldı.

Bayram seferleri ile ilgili açıklama yapan İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy; “Her bayram olduğu gibi bu bayram da aşırı bir taleple karşılaştık. Ancak, doğru planlama ile seferleri yolcu ihtiyacına uygun düzenledik. Anlık ek sefer kararları vererek yolcuların hiçbirini mağdur etmedik. Operasyonel anlamda da imtihandan geçtiğimiz bu 9 günde taşıdığımız 2 milyon yolcu ve 250 bin araçla İDO tarihinin taşımacılık rekorunu kırdık” dedi.

Eylül ayında kış tarifesine geçme hazırlığında olan İDO, Kurban Bayramı ile ilgili sefer düzeni çalışmalarını şimdiden başlattı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim