• BIST 9061.94
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

İDO yeni hatlar eklediği yaz tarifesine başladı

İDO yeni hatlar eklediği yaz tarifesine başladı
İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri, bazı seferlerin sayılarının artırıldığı ve yeni hatların eklendiği yaz tarifesine başladı. Fiyatlar ve seferlerde değişiklik yapıldı.

İDO, bugünden  itibaren Yaz tarifesi ile birlikte birçok hattında seferlerini artırırken, yeni hatlar ekledi ve yolcularına dopdolu bir program seçeneği sundu. Artan seferler, yeni hatlar ve bayramlara özel hazırlıklarla İDO’nun yaz tarifesi dopdolu Yolcularına, keyifli ve avantajlarla dolu yolculuk seçenekleri sunan İDO, Yaz tarifesine bugün (20 Haziran Pazartesi günü)  başladı Okulların açılış ve kapanış tarihleri, Ramazan ve Kurban Bayramı tatilleri ve yaz mevsiminin yoğunluğu dikkate alınarak düzenlenen seferler, 18 Eylül tarihine kadar devam edecek.

Hızlı feribot hatlarında sefer sayıları artıyor

İDO, bütün hatlarının planlamasını tatil yoğunluğuna göre oluştururken, büyük rağbet gören Yenikapı-Bandırma ve Yenikapı-Bursa hızlı feribot hatlarında, karşılıklı sefer sayısını 12’ye çıkarıyor.

Marmara’nın iki yakası arasındaki yolculukların bir diğer gözde adresi Pendik-Yalova hattında da sefer sayılarını arttıran İDO, 06:00-12:00 ve 14:00-22:45 saatleri arasında 75 dakikada bir sefer düzenleyecek. Haftasonu tatil yolculuklarının daha da artması nedeniyle bu hatta Cuma-Cumartesi-Pazar günleri 13:00 seferini de ekleyen İDO, böylece karşılıklı sefer sayısını 32’ye çıkarıyor.

Yenikapı-Yalova hattında hem süre hem fiyat avantajı var

İDO, yolcularından gelen yoğun talep doğrultusunda Yenikapı-Yalova hattındaki hızlı feribot sefelerinin sayısını da Yaz tarifesi kapsamında artırıyor ve karşılıklı 26 sefer gerçekleştirmeye başlıyor. Tüm hızlı feribot hatlarında olduğu gibi hem araç hem yolcu taşımacılığı gerçekleştirilen bu hatta, sabah saat 07:45’ten başlayıp gece saat 23:45’e kadar karşılıklı 1 saate yakın aralıklarla seferler yapılacak.

İDO’da İstanbul-Yalova feribot seyahati 75 dakika sürerken, karayolu ile aynı yol 195 dakikada alınabiliyor. 120 dakikalık süre avantajıyla birlikte 10 TL’den başlayan yolcu ve 49 TL’den başlayan araç fiyatlarıyla çok cazip seyahat imkanları sunuluyor.

Ramazan ve Kurban Bayramlarına özel tarifeler İDO’da

Yaz tarifesi, bu yıl iki büyük bayramı birden kapsadığı için İDO’da hem Ramazan hem de Kurban Bayramları için özel tarifeler uygulanacak. Önce, 1 Temmuz Cuma - 10 Temmuz Pazar tarihleri arasında Ramazan Bayramı Tarifesi’ni uygulayacak olan İDO, gemi takviyeleri, doldur-boşalt yöntemi gibi önlemlerle bayram boyunca yaşanacak trafik yoğunluğunun önüne geçecek.

Yaz sezonu sonuna denk gelen Kurban Bayramı’nda da, 9 Eylül Cuma-18 Eylül Pazar günlerine özel Bayram tarifesi uygulanacak ve yolcuların rahat ve hızlı ulaşımı için tüm tedbirler alınacak.

Avşa’ya ekspres seferler başlıyor

İDO, Bahar tarifesiyle birlikte başlattığı Marmara Adası ve Avşa deniz otobüsü seferlerini de Yaz tarifesi kapsamında daha da sıklaştırıyor. İDO, Yaz tarifesi ile birlikte Cuma ve Pazar günleri karşılıklı sefer sayısını 12’ye çıkararak tatilcilere daha kolay ve rahat ulaşım imkanı sunacak.

Ayrıca haftanın 7 günü, sabah saat 08:00 İstanbul kalkışlı Avşa ve öğlen saat 12:15 kalkışlı İstanbul ekspres seferleri de Yaz Tarifesi kapsamında düzenlenecek.

Tüm dış hat deniz otobüsü seferleri yoğunlaşıyor

İDO, ada seferleriyle birlikte yoğun ilgi gören yarım ada seferlerini de Yaz tarifesi kapsamında artıracak ve Bostancı-Yenikapı-Çınarcık-Esenköy deniz otobüsü hattında, hafta içi sefer sayısını 6’ya, haftasonu sefer sayısını ise 7’ye çıkaracak.

Aynı şekilde, Kadıköy-Yenikapı-Armutlu Tatil Köyü-Armutlu hattına Kumla güzergâhını da ekleyecek olan İDO, bu hatta Cuma ve Cumartesi günleri karşılıklı 8, Pazar günleri ise karşılıklı 6’şar sefer düzenleyecek.

Özellikle Marmaray’ın Yenikapı-Taksim ve Yenikapı-Havalimanı bağlantılarının hizmete girmesiyle yoğun talep artışı yaşanan Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü seferleri de, Yaz Tarifesi kapsamında 4’ten 10’a çıkacak.

Eskihisar-Topçular araba vapuru hattında gidiş-dönüşe büyük avantaj

İDO’nun hızlı feribot ve deniz otobüsü hatlarının yanı sıra araba vapuru hatlarında da Yaz tarifesi kapsamında değişiklikler yaşanacak.

İDO, Sirkeci-Harem araba vapuru seferlerini, hafta içi yoğun saatlerde doldur-boşalt sistemi ile 22:30’a kadar, Cumartesi günleri ise 07:00-21:30 saatleri arasında 30 dakika aralıklarla düzenleyerek, yoğun kent trafiğini rahatlatacak.

İDO’nun Eskihisar-Topçular araba vapuru hattında her gün 24 saat kesintisiz devam eden seferleri de, aynı şekilde doldur-boşalt sistemi ile sürecek.

İDO, Yaz tarifesi kapsamında Eskihisar-Topçular hattında gidiş-dönüş ücretleri için yeni avantajlı fiyatlar sunacak. İDO, otomobil ve otomobil ruhsatlı binek araçların gidiş-dönüş geçiş ücretlerini 100 TL’ye, minivan sınıfı araçlarda 110 TL’ye, kamyon ve otobüslerde 210 TL’ye, üç aks otobüsler ile üç aks tırlarda ise 220 TL’ye indiriyor. Yine ağır vasıtalar arasında dorseli çekiciler, dört aks otobüsler ve tırlar için gidiş-dönüş geçiş ücretleri de 340 TL’ye düştü.

Tatil seyahatine çıkacaklar için, trafik çilesinden uzak, keyifli, hızlı ve güvenli ulaşımın adresi her zaman olduğu gibi bu yaz da yine İDO olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim