• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

İDOBÜS projesi otobüsçüleri kızdırdı

İDOBÜS projesi otobüsçüleri kızdırdı
İDO deniz ve kara ulaşımını entegre eden İstanbul-İzmir seferleri 22 Mart'ta başlayacak. 1-5-8-12 liralık Kabataş-Yenikapı seferlerinin ucuz olması Bursalı terminal esnafını mağdur etti.

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin (İDO) deniz ve kara ulaşımını entegre eden İstanbul-İzmir seferleri 22 Mart'ta başlayacak. 1-5-8-12 liralık Kabataş-Yenikapı seferlerinin ucuz olması Bursalı terminal esnafını mağdur etti.

İDOBÜS'in 1 TL kampanyası Bursalı terminal esnafını mağdur etti. İDO'nun 22 Mart'ta Kabataş-Güzelyalı arasında hayata geçireceği Balıkesir, Manisa ve İzmir'e karayolu taşımacılığını başlatacak olan İDOBÜS projesi Bursa'daki terminal esnafının tepkisini çekti. AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ı ziyaret eden Boy-Koop Başkanı Hüseyin Kayapalı, Bursa'ya gelen yolcuların yüzde 75'inin İstanbul ve İstanbul üzerinden geldiğini ifade ederek, "İDO'nun 1 TL kampanyası bizleri mağdur etti. Böyle olunca garaj ve terminal esnafı mağdur oluyor. 1-5-8-12 TL ile götürecek. İlk etapta 13 servis hizmet verecek. Fiyatı 27-30 TL yapsa hiç kimse birbirinin ticaretine mani olmaz. 1 TL'ye yapınca İDO, bizi mağdur etti. Bizi bitirecek" dedi.

"İŞ YAPAMAZ HALE GELECEĞİZ"

1 TL kampanyası sebebiyle esnafın işlerinin azalacağını kaydeden Kayapalı, "3 ay sonra terminal esnafı bitecek. Bu rekabet tamamen belirli firmaları bitirmesi ile ilgili. Daha sonra piyasayı tekeline alacaklar. Kendi büyüklüklerindeki firmalarla bu işi yapsa bir şey olmaz. Ama Bursa'daki esnafa yönelik bu kampanyayı başlatması gerçekten bizi tedirgin etti" diye konuştu.

Bursa Terminali'nde 60 işyeri ve 32 yazıhanenin bulunduğunu belirten Kayapalı, Başkan Yalçın'a hazırladıkları raporu sundu. Yalçın; bu konuyu gündeme getireceklerini söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim