• BIST 8770.09
  • Altın 2238.51
  • Dolar 32.3377
  • Euro 35.0943
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

İDO’nun yaz tarifesi biletleri avantajlı fiyatlarla satışta

İDO’nun yaz tarifesi biletleri avantajlı fiyatlarla satışta
İDO, okulların kapanması ve yaklaşan Ramazan Bayramı’yla birlikte pek çok aile için tatil hazırlıkları başlamadan önce tedbirlerini aldı.

Misafirlerine avantajlı, hızlı, konforlu ve güvenli yolculuklar sunan İDO, 11 Haziran itibarıyla '2018 Yaz Tarifesi'ne geçiyor. Okulların açılış ve kapanış tarihleri ile yaz mevsiminin yoğunluğu dikkate alınarak planlanan seferlerle yaz tarifesi, 11 Haziran 2018 - 16 Eylül tarihleri arasında geçerli olacak. Ramazan Bayramı ve yaz tatili yoğunluklarını öngörerek bütün hatlarının planlamasını oluşturan İDO’nun yaz tarifesi biletleri şimdiden satışta.

Yaz sezonuna denk gelen Ramazan Bayramı tatili için, 14 Haziran Perşembe - 17 Haziran Pazar tarihleri arasında Ramazan Bayramı Tarifesi uygulayacak olan İDO, bayram boyunca yaşanacak trafik yoğunluğunun da önüne geçecek. Yaz sezonu sonunda Kurban Bayramı'nda ise İDO, 17 Ağustos Cuma başlayacak ve 26 Ağustos Pazar günü sona erecek bayram tatili yoğunluğunu öngörerek hazırlıklarını tamamladı.

Ramazan Bayramı’nda bayramlık tarife

İDO, Yaz Tarifesi’ne geçerken ayrıca yaz sezonuna denk gelen Ramazan Bayramı tatili için, 14 Haziran Perşembe - 17 Haziran Pazar tarihleri arasında Ramazan Bayramı Tarifesi uygulayacak. İDO, bayram boyunca yaşanacak trafik yoğunluğunun da önüne geçmek için tatil süresince gerçekleştireceği seferlerini misafirleri için gerekli önlemleri alarak planladı. Ramazan Bayramı tatili süresince Hızlı Feribot Hatları, Deniz Otobüsü Dış Hatlar, Deniz Otobüsü İç Hatlar ve Araba Vapuru hatlarında toplamda 2.177 adet sefer yapılması planlanıyor.

Tüm hatlarında tatil yoğunluğuna uygun değişikliklere giden İDO’nun yaz tarifesinde, Yenikapı-Bandırma ve Yenikapı-Bursa (Güzelyalı) hızlı feribot hatlarındaki sefer sayısı karşılıklı toplam 12’ye çıkarılıyor. İDO, yolculardan gelen yoğun talep doğrultusunda Yenikapı-Yalova hattındaki sefer sayısını da karşılıklı toplam 18’e çıkarıyor. Buna göre sabah saat 07.45’ ten başlayıp gece saat 23.45’e kadar karşılıklı 2 saat aralıklarla seferler gerçekleşecek.

Pendik-Yalova hattında yapılan düzenleme ile 06.00-12.00 ve 14.00-23.00 saatleri arasında saat başı sefer düzenlenirken, Cuma - Cumartesi - Pazar günleri 13.00 seferinin eklenmesiyle sefer sayısı karşılıklı toplam 36’ya çıkıyor.

Marmara Denizi’nde seferler artıyor

İDO, yaz tarifesinde Marmara Denizi'ndeki önemli iç turizm merkezlerinden Avşa ve Marmara Adası’na seferlerini artırıyor.

Yaz tarifesi ile birlikte Cuma ve Pazar günleri karşılıklı toplam 12 sefer ile tatilcilere kolay ulaşım imkanı sunulacak. 13 Nisan 2018 tarihinde başlayan Bostancı – Yenikapı – Çınarcık - Esenköy deniz otobüsü hattı sefer sayısı ise, bölge halkından gelen yoğun talep göz önünde bulundurularakhafta içi 6’ya, hafta sonu ise 8’e çıkarılıyor. İDO, ayrıca Marmara Denizi'ndeki önemli iç turizm merkezlerinden Armutlu ve Kumla seferlerini de artırıyor. Kadıköy - Yenikapı - Armutlu Tatil Köyü - Armutlu hattına Kumla güzergâhı eklenerek Cuma ve Cumartesi günleri karşılıklı 8, Pazar günleri ise karşılıklı toplam 6’şar sefer gerçekleştirilecek.

Yaz tarifesinde İDO’nun tüm hatlarında tatil yoğunluğuna uygun değişikliklere gidildiği gibi, Kadıköy – Yenikapı - Bursa deniz otobüsü hattındaki seferler de günlük karşılıklı toplam 14’e çıkarılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim