• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

İETT yılbaşında sabaha kadar çalışacak

İETT yılbaşında sabaha kadar çalışacak
İBB İstanbullular'ın güzel bir yılbaşı gecesi geçirmesi için ek ulaşım önlemleri aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbullular'ın güvenli ve huzurlu bir yılbaşı gecesi geçirmesi için ulaşımda ek önlemler aldı.

 

Önlemler çerçevesinde yılbaşı gecesinde belediye otobüsleri, şehir hatları vapurları ve metrobüsler sabaha kadar çalışacak.
 
İstanbulluların yılbaşı gecesini rahat ve huzurlu geçirmesini amaçlaya İBB, bir dizi önlem aldı. İBB tarafından yapılan yazılı açıklamada, yılbaşı gecesinde zabıta ekipleri tarafından eğlence yerleri ve restoranlar başta olmak üzere işletmelerdeki denetimlerin süreceği ifade edildi. Belediyenin aldığı tedbirler çerçevesinde yılbaşını eğlence mekanlarında kutlayacak vatandaşların evlerine güvenle ulaşması için toplu ulaşım araçları gece saatlerinde de çalışmaya devam edecek.
 
İETT, hazırlanan normal ve ek sefer programına göre otobüs seferleri gerçekleştirecek. İstanbul’un temel ulaşım bölgelerine göre düzenlenen programda, ihtiyaç halinde otobüs seferlerine ilaveler yapılabilecek. Ayrıca metrobüs hattında halen 24 saat olarak gerçekleştirilen seferler, 31 Aralık gecesi de aralıksız sürecek.
 
Vatandaşlar, İETT ile ilgili sorun ve şikayetlerini ise 372 22 22 No’lu telefona iletebilecek.
 
ULAŞIM AŞ de yılbaşı münasebetiyle artacak yoğunluğa paralel olarak sefer sayılarını artıracak. Yılbaşı gecesi M2 Şişhane-Hacıosman metro hattında seferler sabaha kadar sürdürülecek. ULAŞIM AŞ’ye bağlı hizmet veren diğer raylı sistem hatlarında ise gece 02.00’ye kadar hizmet verilecek. Şehir Hatları, yılbaşı gecesi artacak yoğunluğa paralel olarak bazı hatlarda gece 01:00 ile 01:30’a kadar ek vapur seferleri düzenleyecek. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri aralıksız görevlerini sürdürürken, görevli sayısı normal güne göre iki kat artırılacak.
 
Yılbaşı gecesinde hava şartlarının durumuna göre Yol Bakım Müdürlüğü ve AKOM ekipleri de görev başında olacak. Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler Avrupa ve Anadolu yakalarında minibüs, taksi ve dolmuşları denetleyecek. Aynı zamanda ekipler, yılbaşı gecesi saat 20.00'den itibaren yeme, içme, konaklama ve eğlence yerlerini kontrol ederek diğer belediye ekipleriyle koordineli olarak denetimlerini sürdürecek.
 
Vatandaşlardan ve ilçe belediyelerinden merkeze gelen müracaatlar üzerine ekipler ilgili yerlerde kontrollerini yapacak. Vatandaşlar şikayetlerini 0 212 521 84 65 numaralı telefona iletebilecek.
 
Öte yandan yılbaşı gecesinde İSKİ tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirler alınarak nöbetçi ekip sayısı artırılacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim