• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

İETT'nin kadın yolculara özel gece düzenlemesi

İETT'nin kadın yolculara özel gece düzenlemesi
İETT, kadın yolcuların saat 22.00'den sonra güzergah üzerinde, durak dışında istediği noktada inmesi uygulamasının bu akşam tüm hatlarda hayata geçirileceğini duyurdu.

İETT, kadın yolcuların saat 22.00'den sonra güzergah üzerinde, durak dışında istediği noktada inmesi uygulamasının bu akşam tüm hatlarda hayata geçirileceğini duyurdu.

İETT Müşteri Hizmetleri ve Kurumsal İletişim Dairesi Başkanlığı, toplu ulaşımda, kadın yolcuların saat 22.00'den sonra güzergah üzerinde, durak dışında istediği noktada inmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İETT'nin öncelikli hedefinin; İstanbullulara sunulan toplu ulaşım hizmetinin kalitesini her gün bir basamak daha yukarı taşıyabilmek olduğu belirtilen açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin, kadın yolcuların belirli bir saat diliminden sonra araçların güzergahları üzerinde, istedikleri noktada iniş yapabilmelerini sağlayan ve varış noktalarına yürüme mesafesini kısaltacak önerisinin memnuniyetle karşılandığı kaydedildi.

Açıklamada şu değerlendirmelerde bulunuldu: 

"Avrupa Kalite Yönetimi Vakfının (EFQM) 'Müşteriye Değer Katma' kategorisindeki 2016 EFQM Mükemmellik Başarı Ödülü'nü alan bir kurum olarak, bu öneriyi de hizmet kalitemizi yükseltme anlayışıyla ilerlediğimiz yolda çok değerli bir müşteri talebi olarak kabul ediyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının kararı doğrultusunda kadın yolcuların saat 22.00'den sonra güzergah üzerinde, durak dışında istediği noktada inmesi için ilgili tüm birimlerimizi ve çalışanlarımızı bilgilendirerek, uygulamayı bu akşam tüm hatlarımızda hayata geçiriyoruz. Şoförlerimiz, kadın yolcuların taleplerine,trafik güvenliğini tehdit etmeyecek; yol, yolcu ve çevre güvenliğine yönelik herhangi bir risk oluşturmayacak en yakın noktada durarak cevap verecek.

Toplumda kadının yerini, önemini ve değerini yükselterek hak ettiği noktaya taşımak amacıyla atılan her adıma, tüm pozitif ayrımcılık hareketlerine, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bir kuruluşu olarak imkanlarımız ve gücümüz çerçevesinde destek vermekten mutluluk ve gurur duyarız." 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim