• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

IFC, GAMA Enerji’ye ortak oldu

IFC, GAMA Enerji’ye ortak oldu
Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC (Uluslararası Finans Kurumu)ve IFC Global Infrastructure Fund, GAMA Enerji’nin %27’sine sahip oldu.

Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC ve IFC’nin tamamına sahip olduğu IFC Asset Management Company (AMC) tarafından yönetilen IFC Global Infrastructure Fund (GIF), GAMA Enerji’nin %27 oranındaki hissesini satın alarak şirkete ortak oldu. Söz konusu yatırım, IFC ve GIF’in Türkiye’deki altyapı sektörüne yaptığı ilk öz sermaye yatırımı olurken aynı zamanda kendi alanında dünyadaki en büyük yatırımlardan biri olma özelliği taşıyor.

Merkezi Ankara’da yer alan ve faaliyetlerini Türkiye ve Ürdün’de sürdüren GAMA Enerji, enerji ve su temini alanlarında yatırım yapıyor. GAMA Enerji’nin iştiraklerindeki hissesine düşen net elektrik kurulu gücünün 258 MW ve yıllık su temin kapasitesinin 100 milyon m3, yapım aşamasında olan 840 MW elektrik kurulu gücünde (hissesine düşen 806 MW) bir güç santralının ve geliştirilmekte olan yeni 255 MW’lık projesinin olduğu belirtiliyor.

GAMA Holding CEO’su ve GAMA Enerji Yönetim Kurulu Başkanı A. Hakan Özman konuya ilişkin olarak şunları belirtti: “GAMA Enerji’de IFC ve GIF ile ortak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklık, hem GAMA Enerji’ye hem de Türkiye’deki enerji ve su altyapı sektörlerine olan güvenin bir göstergesi oldu. Yeni ortaklarımızla birlikte Türkiye ve bölgemizde, yeni bir güç oluşturarak, hedeflediğimiz büyümeyi gerçekleştireceğimize inanıyoruz.”

Söz konusu yatırımın IFC’nin Türkiye’deki altyapı sektörüne yapmış olduğu ilk öz sermaye yatırımı ve aynı zamanda IFC’nin küresel bazda yapmış olduğu en büyük öz sermaye yatırımlarından biri olduğunun altını çizen IFC Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Asya Bölgesi Altyapı Yatırımları Başkanı Wiebke Schloemer sözlerine şunları ekledi: “Artan talebi karşılamak amacıyla Türkiye‘deki enerji üretim kapasitesini artıracak yatırımlarla Türkiye ve yakın bölgedeki ekonomik büyümeye uzun vadede katkıda bulunmayı umuyoruz.“

GIF Başkanı Darius Lilaoonwala da şunları söyledi: “Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Asya Bölgesi’nde ve enerji sektöründe yaptığımız ilk yatırım olma özelliği taşıyan bu yatırım sayesinde GAMA Enerji gibi Türkiye’de ve çevresindeki ülkelerde enerji ve su temini alanlarında çok önemli bir role sahip ve büyümekte olan bir şirket ile işbirliği yapıyor olmaktan mutululuk duyuyoruz.”

Enerji sektörü Türk ekonomisi için en önemli sektörlerden biri olmaya devam ediyor. Enerji üretimi, enerji güvenliği, enerji verimliliği ve iklim değişikliği ile mücadele gibi konular öncelikli ele alınırken enerji talepleri karşılanmaya çalışılıyor. IFC, son 5 yıl içersisinde Türkiye,nin enerji konusunda öncelik verdiği bu alanlarda toplam 3 milyar ABD doları tutarında yatırım yapmıştır. IFC, Türkiye‘deki orta ve uzun vadeli enerji talebini karşılamak üzere yapılacak olan enerji üretim yatırımlarına finansman sağlamaya devam edecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim