• BIST 9877.82
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

IKYB ile İran arasına yeni bir sınır kapısı

IKYB ile İran arasına yeni bir sınır kapısı
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile İran İslam Cumhuriyeti arasında dördüncü sınır kapısının açılması için çalışmalara başlandığı bildirildi.

Germiyan bölgesindeki yetkililerden oluşan bir heyet, İran'ın Kirmanşan kentini ziyaret ederek, milletvekilleri, vali ve yerel yetkililerle görüştü.
Germiyan Bölgesi İdari İşler Başkan Yardımcısı Abdullah Enver, ilişkileri güçlendirmek ve iki taraf arasındaki ticareti geliştirmek için temaslarda bulunduklarını söyledi.
Enver, İran yetkililerine yeni bir sınır kapısının açılması yönündeki resmi taleplerini ilettiklerini kaydetti. İran tarafının yeni sınır kapısına sıcak baktığını ifade eden Enver, şöyle konuştu:
"Kapının açılacağı adres olarak Meydan ileçesine bağlı Tileko Köyü'nü gösterdik. Bu, İran tarafından Salas ilçesi sınıra yakın bir yer. İranlı yetkililer de talebimize olumlu cevap vererek kısa sürede kapının açılması için çalışmalara başlayacaklarını bildirdiler. Bu sınır kapısının hizmete girmesiyle ticari ilişkilerimiz gelişecek ve gidiş gelişlerimiz artacak. Dolayısıyla Peravizhan Sınır Kapısı'ndaki yoğunluk da azalacak. Bizler, Germiyan yönetimi olarak kapının açılması için çabalarımızı arttıracağız."
Kürt bölgesi ile İran arasında hali hazırda üç sınır kapısı var. Kuzeyde Erbil'e bağlı Çoman kazasında Hacıümran-Temerçin Sınır Kapısı, doğuda Süleymaniye'ye bağlı Penciwen kazasında Başmak Sınır Kapısı, Kelar ilçesinde ise Peravizhan Sınır Kapısı bulunuyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim