• BIST 9560.85
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

İlgiltere yenilenebilir enerjide devlet desteğini kesebilir

İlgiltere yenilenebilir enerjide devlet desteğini kesebilir
İngiltere Hükümeti, 31 Mart 2019 tarihinde yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik üretim ve ihracat teşviklerinin sonlandırılmasını önerdi.

İngiltere Hükümeti, önümüzdeki yılın Nisan ayından itibaren yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimine devlet teşviki olan Feed in Tariff (FiT-Tarife Garantisi Sistemi) programını iptal etme planını açıkladı. Teşvik kesintisi ihraç ve üretim faaliyetlerini kapsayacak.

İngiltere'nin İşletme, Enerji ve Endüstriyel Stratejisi (BEIS), teşvik sisteminin uygulanmaya başlandığı 2010 yılından bu güne küçük ölçekli düşük karbon enerji yatırımlarına verilen teşvikin büyük ölçüde düştüğünü ve düşmeye de devam ettiğini belirterek, hükümetin teşvikleri kesmesinin doğru bir karar olduğunu açıkladı. 

BEIS ayrıca program ilk açıklandığında uygulamanın 2020 yılına kadar her yıl tüketicilerin enerji faturasına 440 milyon sterlin ekleyeceğinin kaydedildiğinin ama aslında gerçekleşen rakamların 1600 milyon sterlin olduğunu da ifade etti. Uygulamanın sonlandırılmasıyla tüketicilerin elektrik faturalarından 1.3 milyon ila 1.9 milyon sterlin arası bir azalma olabileceği de kaydedildi.

Öte yandan İngiltere Güneş Ticareti Birliği hem sanayi hem de potansiyel yatırımcılar için ileriye dönük politika çerçevesi konusunda açıklık çağrısında bulundu.

İngiltere hükümeti, 2015 yılında küçük ölçekli güneş enerjisi projelerine desteği planlanandan bir yıl erken sonlandırmayı planladıklarını açıklamıştı. Ayrıca ülkede, güneş enerjisi temiz güç ihalelerinden hariç tutuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim