• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

İlk günde 4,5 milyon abone 4,5G'yi kullanmaya başladı

İlk günde 4,5 milyon abone 4,5G'yi kullanmaya başladı
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, 4,5G'nin ilk gününde 4,5 milyon abonenin bu hizmeti aktif olarak kullanmaya başladığını bildirdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, 4,5G'nin ilk gününde 4,5 milyon abonenin bu hizmeti aktif olarak kullanmaya başladığını bildirdi. 

Sayan, BTK tarafından 4,5G IMT- Advance hizmetlerinin sunulmaya başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "Dünyada en son kullanılan mobil iletişim teknolojisi IMT-Advance 4,5G hizmetine dün gece yani 10 saat önce ülkemize 'hoşgeldin' demenin ve bu hizmeti vatandaşlarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplantıya girmeden önce 3 operatörümüzün sorumlulularından son rakamları aldım. 4,5G'nin ilk gününde 4,5 milyon abonemiz bu hizmeti aktif olarak kullanmaya başladı. Dün gece saat 00.00 itibarıyla 4,5G hizmetlerini Nükleer Güvenlik Zirvesi kapsamında ABD'de bulunan Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Bakanımız Yıldırım ilk 'Alo' demesiyle, bu görüşmeyle ilk 'alo' gerçekleşmiş oldu. 4,5G teknolojisinin Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

"Teknoloji trenini 4,5G ile yakaladık" 

Sayan, "Teknoloji trenini 4,5G ile yakaladık. Bu hizmeti yerli ve milli baz istasyonumuz ULAK üzerinden de alabileceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telgrafı

BTK Başkanı Sayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen telgrafı okudu:

"Türkiye'de 4,5G IMT- Advance hizmetlerinin sunulmaya başlanmasıyla ilgili düzenlediğiniz törene davetiniz için teşekkür ediyorum. Telekomünikasyon sektöründe hizmet kalitesini artıracak bu gelişme vatandaşlarımızın bilgiye erişiminin de hızlanması anlamına geliyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız, BTK, sektörümüzün değerli temsilcileri başta olmak üzere bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bugün hizmete sunulan 4,5G teknolojisini müteakip süreçte ülkemizin 5G ligine ilk taşınan ülkeler arasında yer alacağına inanıyorum. 5G teknolojisine geçişte bir köprü vazifesi görecek 4,5G hizmetinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Tüm katılımcıları en kalbi duygularımla selamlıyorum." 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim