• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

İlk seferine çıkan Costa Diadema, İzmir'e göz kırpıyor

İlk seferine çıkan Costa Diadema, İzmir'e göz kırpıyor
Carnival Corporation’un Avrupa’daki en büyük şirketi olan Costa Crociere firmasının en yeni gemisi Costa Diadema, Marghera Tersanesi'nde düzenlenen törenle ilk yolculuğuna çıktı

Kruvaziyer şirketi Costa Crociere’nin yeni gemisi Costa Diadema’nın Venedik’teki denize indirme töreninde İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile biraraya gelen CEO Michael Thamm, “Sektörde müşteri profili değişiyor. Bu yüzden yeni arayışlar içindeyiz. İzmir’i daha çok kullanabiliriz.” dedi.

Carnival Corporation’un Avrupa’daki en büyük şirketi olan Costa Crociere firmasının en yeni gemisi Costa Diadema, Marghera Tersanesi'nde düzenlenen törenle ilk yolculuğuna çıktı. Demirtaş’ın da davet edildiği törende denize indirilen Costa Diadema, firmanın en büyük gemisi. 550 milyon euroya mal olan, 132 bin 500 gross tonluk geminin yolcu kapasitesi, 3 bin 700 ile 4 bin 298 arasında. Gemi Napoli, Spezia, Savona, Marsilya, Barselona ve Palma de Mallorca arasında sefer yapacak.

Costa Diadema’nın denize indirilme törenine davetli olarak katılan Demirtaş, CEO Thamm ile de görüştü. Görüşmeye ayrıca Costa Crociere, Aida Cruises ve Ibrecruceros şirketleri Liman ve Liman Altyapıları Başkan Yardımcısı Roberto Ferrarini, Costa Crociere Finansal Bölüm Yöneticisi Tom Strang ve İZTO Kruvaziyer Sorumlusu Mine Güneş de katıldı. Görüşmede Thamm, dünyada kruvaziyer sektörünün yeniden ele alınması gerektiğini, müşteri profilinin çok farklılaştığını, bu sebeple yeni arayışlar içinde olduklarını belirterek, bu anlamda İzmir’i de daha çok kullanabileceklerini söyledi. Thamm, aynı grupta yer alan Aida’nın da yeni bir planlamaya ihtiyaç duyduğunu belirtti.

‘LİMAN HİZMETİ ÜCRETLERİ YÜKSEK’

Buna karşılık görüşmede Costa yöneticileri, Türkiye’de römorkör, pilotaj, fener ve sahil sağlık ücretlerinin yüksek olduğunu ve düşürülmesi gerektiğini belirtirken Türkiye’de yaşanan siyasi gelişmelerin, çözüm sürecinin de ülkenin güvenilirlik imajında önemli olduğunu, turistlerin tercihlerinde güvenlik konusunun çok belirleyici olduğunu ifade etti.

Demirtaş da yüksek olan ücretlerin düşürülmesi için hükümet nezdinde devamlı çalışmalar yaptıklarını belirtirken, “Ülkemizde çözüm sürecinin hızlanması gerekiyor, çünkü Avrupa’dan olaylar çok farklı görünüyor.” dedi. İzmir’in, farklı arayıştaki kruvaziyer şirketleri için eşsiz bir seçenek olduğunu dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti: “Aida Cruises gemileri de İzmir’den çıkış yapabilir. İzmir, yolcu değişim limanı olabilir. Artık kentimizden pek çok kente direkt uçuşlar var, bunlar sayesinde İzmir homeport olarak kullanılabilir. Ülkemiz ayrıca 75 milyonluk bir pazar, bunu da kruvaziyerde kullanabilirsiniz.”

İZTO tarafından kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin imkanlarından da bahseden Demirtaş, otel ve teknik konularda işbirliği önerisinde bulundu. Demirtaş, Thamm’ı ayrıca bu yıl sonuna kadar Ankara’da geniş bir katılımla yapılması planlanan Cruise Türkiye toplantısına davet ederken CEO Thamm, potansiyeli görmek için mutlaka geleceğini söyledi.

COSTA CROCIERE, 16. GEMİSİNE KAVUŞTU

Carnival Corporation markası altında hizmet veren Cenova merkezli Costa Cruise Line'nin amiral gemisi olan Costa Diadema, Fincantieri Tersanesi'ne inşa ettirdiği 10. gemi olma özelliğini taşıyor. Costa Cruise, 2000 yılından beri Fincantieri Tersanesi'ne sipariş ettiği 10 adet kruvaziyer gemisine 6 milyar 700 milyon dolar ödeme yaptı. 

Fincanteri Tersanesi'nin, 65. kruvaziyer gemisi olan Costa Diadema, 305 metre boyunda, 50 metre genişliğinde ve 3 bin 724 yolcu kapasitesine sahip olarak inşa edildi.

Costa Crociere'nin amiral gemisi Costa Diadema, 2014-2015 sezonunda Akdeniz çanağında sefer yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim