• BIST 9883.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

IMO, 25 Haziran'ı "gemiadamlarına" adadı

IMO, 25 Haziran'ı "gemiadamlarına" adadı
IMO Genel Sekreteri Efthimios E. Mitropoulos, 25 Haziran gününü yeni STCW konvansiyonunun belirlendiği Manila’da alınan karar ile Gemiadamları Günü olarak kabul edildiğini söyledi.

IMO, 25 Haziran’ı ‘gemiadamları’na adadı

IMO Genel Sekreteri Efthimios Mitropoulos, geçen sene Filipinlerin Başkenti Manila'da yapılan yeni STCW konvansiyon toplantısında 25 Haziran gününü "Gemiadamları Günü" olarak kabul edildiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü binasında yapılan törende bir konuşma yapan IMO Genel Sekreteri Mitropoulos, kısa bir süre sonra Birleşmiş Milletler’in de 25 Haziran gününü özel günler listesine alacağını belirtti.

Birleşmiş Milletler Denizcilik Örgütü Genel Sekreteri Mitropoulos törende şunları söyledi:

”İlk denizciler günü iki gün önceydi fakat biz bugün burada toplanma ve kutlama şansı bulduk. Her uyruktan kadın erken 1,5 milyon gemiadamının çalışmalarını taktir ettiğimizi ve saygı duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Gemiadamlarının seslerini duyurabilmeleri için web ortamında sosyal kampanyalar yürütmeye başladık. ‘Day of the Seafarer’ adında bir facebook sayfası açtık. Bu kampanya ile dünyanın her tarafındaki denizciler ve ailelerinin Facebook ve twitter gibi sosyal ağları kullanmaları için destekte bulunacağız. Denizciler seslerini duyarabilecekler veya denizdeki yaşamlarını bloglara yazabilecekler, videolarını youtube’dan paylaşabilecekler. İlk Denizciler Günü’nü kutladığımız bugün, denizcilerin; güvenli, modern çağın şartlarına uyum sağlayacak adil ve emniyetli çalışma şartları, çalıştıkları gemiler herhangi bir kazaya karıştığında ihtiyaçlarının giderilmesi, limanlarda usulsüzce rehin alındıklarında korunmaları, korsan saldırılara maruz kaldıklarında yardımsız bırakılmamaları konularının tekrar gözden geçiriyoruz. IMO, denizcilik sektörü ve kendi önüne koyduğu hedeflere ulaşmasında, denizcilerin rolünü her zaman hatırlamalı. Günlük hayatımızı sürdürmemiz ve gemilerimizin güvenli ve temiz denizlerde seyretmesi için harcadığı çabaların karşılığı olarak onları unutmuyoruz. Bu nedenle, bugün onları tekrar hatırlamak ve teşekkür etmek bana onur veriyor. Şu anda her nerde bulunuyorlarsa, onlara seslenmek isityorum, “Denizciler, size teşekkür ediyorum ve selamlıyorum. Rüzgarlar kolayınıza gelsin pruvanız neta olsun. Bunun için dua ediyoruz. Zamanı geldiğinde evinize, ailenize ve arkadaşlarınıza sağ salim dönmenizi diliyoruz, özellikle şu anda korsanların elinde bulunan gemi adamları için bunu diliyoruz. Aynı zamanda denizlerde hayatını kaybetmiş denizcilerimizi de saygıyla anıyoruz.”

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim