• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

IMO Güvenlik Komitesi 89. kez toplandı

IMO Güvenlik Komitesi 89. kez toplandı
IMO Deniz Güvenliği Komitesi (MSC) 89’uncu kez, Londra’da bulunan genel merkez binasında toplandı.

IMO Deniz Güvenliği Komitesi (MSC) 89’uncu kez, Londra’da bulunan genel merkez binasında toplandı.

Toplantının ana gündem maddesi yine Aden Körfezi ve Hint Okyanusu açıklarından geçişlerde özel güvenlik güçlerinin kullanılmasıydı. Yaklaşık bir hafta süren toplantıların sonucunda gemilerde özel silahlı korumaların çalıştırılmasına IMO’dan onay çıktı.

Deniz Güvenliği Komitesi, hazırladığı rehberle gemilerde özel silahlı güvenlik görevlilerinin çalıştırılmalarını çeşitli kurallara bağladı. Rehberde; gemi sahipleri, acenteler, kaptanlar ve tehlikeli bölgelerde seyreden tüm gemilerde görev alan gemi adamları için silahlı güvenlik görevlisi çalıştırmanın kuralları, karşılaşılabilecek olası sorunlarda yapılması gerekenler ve gemide ne tür önlemler alınması gerektiğiyle ilgili bilgiler yer alıyor.

Gemi sahipleri için hazırlanan rehberde, gemilerinde özel silahlı güvenlik görevlileri çalıştırmak isteyen armatörlerin nelere dikkat etmeleri gerektiği özellikle belirtildi. Bayrağını kullandıkları ülkelerin bu konuda özel bir kanunu olup olmadığı, herhangi bir suç durumunda bayrak ülkesinin kanunlarının ne şekilde uygulanacağı gibi durumların özellikle açıklandığı
rehber, gemi sahiplerini bu konularda bir kez daha uyarıyor. Rehberde ayrıca, kontratlı özel silahlı güvenlik görevlilerinin (PCASP), Somali ve Arap denizlerindeki korsanlığı önlemek için daha önce belirlenen kurallardan oluşan “Best Management Practices” rehberine alternatif olarak düşünülmemesi gerektiği belirtiliyor.

Ayrıca gemiye silahlı özel güvenlik görevlileri alınırken tüm risk değerlendirmelerinin yapılması gerektiğinin üzerinde durulan rehberde, amacın yalnız gemiyi ve gemi mürettebatını korumak olması gerektiği özellikle vurgulanıyor. Ayrıca gemi kaptanının da bu konuda atılacak tüm adımlardan haberdar edilmesi ve fikrinin alınması da dikkat çekilen konular arasında.

Rehberde ayrıca gemide bulunulan süre boyunca risk değerlendirmeleri bölümleri, kriter seçimleri, sigorta, yönetmek ve hakimiyet, silahların ve mühimmatın kullanımının yönetimi kullanımı konusunda özel deniz güvenliği şirketleri, gemi sahipleri ve gemi idarecileri
arasında yapılacak anlaşmaların uygulanması konularında da kurallar yer alıyor.

Haber: Şule Dölek - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim