• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

İnci Lojistik Türkiye'yi Avrupa'ya bağlıyor

İnci Lojistik Türkiye'yi Avrupa'ya bağlıyor
İnci Lojistik “Denizotobanı” ile İtalya’nın Trieste limanından tüm Avrupa’yı kapsayacak Intermodal taşıma hizmetini hayata geçiriyor.

İnci Lojistik Türkiye'yi Avrupa'ya bağlıyor

İnci Lojistik Eylül ayında başladığı Intermodal Denizotobanı hizmeti ile İtalya’nın Trieste limanından tüm Avrupa’yı kapsayacak yeni bir taşıma hizmetini hayata geçirdi. Denizyolu ve demiryolu taşımalarının kombine edildiği bir taşıma şekli olan Intermodal ile daha ekonomik ve daha hızlı teslimat süresi elde edilirken, çevreci bir hizmet olması dikkat çekiyor.

Bu servis ile tüm Avrupa ülkelerine 5-7 günde kapıdan kapıya teslimat sağlanacak olup, uydu takip cihazları ile tüm hareketler uydu üzerinden takip edilebilecek. Avrupa’da karayolu taşımalarına getirilen yol vergileri, hafta sonu uygulanan yürüme yasakları ve tırlara uygulanan geçiş belgesi zorunluluğunun getirdiği kısıtlamalar bu yeni servisin önemini daha da artırıyor.

İnci Lojistik Genel Müdürü Emrah Gezgin, bu yeni servis kapsamında tır dorsesi ile aynı ölçülere sahip 45 feetlik konteyner ile müşterilerine hizmet verileceğini söyledi. Proje’nin birinci fazında konteynerlerin İzmir limanından Ancona ve Trieste Limanına yüksek hızlı gemi ile taşınacağını ve Trieste Limanından Kuzey İtalya, Avusturya, Almanya’da ana terminallere blok trenler ile ve bu terminallerden müşterilerin istediği gün ve saatte kapı teslimi yapılacağını belirtti.

Emrah Gezgin şöyle devam etti:

“Intermodal servisi ile dış ticaretin yoğun olduğu dönemlerde yaşanan tır sıkıntısı ortadan kalkacak ve müşterilerimize yıllık bazda sabit fiyat ve düzenli servis imkanı sunacağız. Ayrıca her geçen gün gelişen çevre bilinci şirketleri tedarik zincirinde karbon salınımını azaltmak için projeler üretmeye yöneltmiştir. Avrupa birliği sera gazının azaltılması için karayolu taşımacılığından deniz ve demiryolu taşımacılığına geçişleri desteklemektedir. Hedef Avrupa içinde yapılan taşıma parkurunun sadece ön ve son taşımasındaki yaklaşık 200 km bölümünün karayolu ile büyük bölümünü ise demiryolu ve nehir yolu ile taşınmasını sağlamaktır”

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Lojistik alanında gerçekleştirilen, Ulaştırma Bakanı Sn. Binalı Yıldırım ile TCDD Genel Müdürü Sn. Süleyman Karaman’ın, Milletvekillerinin, Manisa İl Jandarma Komutanı’nın, MOSB Yönetim Kurulu’ nun ve birçok sanayicinin katıldığı yola çıkış töreninde İnci Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Şerife Eren şunları söyledi, “Yarınlarımıza daha güzel bir dünya bırakmak için hepimize görev düşüyor. Köklü iş deneyimimizi, global iş kültürü ile harmanladığımız bu çevreci projeyle yarınlara bir köprü kuruyoruz. Uluslararası taşımalarda karbon salınımını azaltmak için karayolu taşımalarını demir ve deniz yoluna kaydırarak yılda 15.000 ton karbon salınımının azaltılmasına destek sağlayacağız.

Konuşmaların ardından İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, Bakan Yıldırım’a; İnci Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Şerife İnci Eren ise Karaman’a teşekkür plaketi verdi, plaket takdiminin ardından İnci Lojistik Intermodal Denizotobanı hizmetine başlayacak ilk tren sefere uğurlandı.

İnci Lojistik Türkiye ve Almanya’da yürüttüğü lojistik operasyonları ile müşterilerine maliyet avantajı sağlayacak, sürdürülebilir çözümlerin başında gelen Intermodal servisine bu yıl içerisinde, İzmir limanına ilave olarak Gebze Limanını’da ekleyerek servis kapsamını genişletecektir.

incilojistik.jpeg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim