• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

İnkılap Vapuru kararı yeni tartışma yarattı

İnkılap Vapuru kararı yeni tartışma yarattı
Yalova Belediye Meclisi gündemine gelen İnkılap Vapuru ile ilgili ne yapılacağı konusu beraberinde yeni bir tartışmanın daha başlamasına neden oldu.

İnkılap Vapuru kararı yeni tartışma yarattı

Belediye Meclisi’nin CHP ve AKP’li üyeleri, “Geminin kaldırılmasına yönelik kararı meclis değil riyaset verir” derken, Belediye Başkanı Yakup Koçal ise, “Gemi belediyenin tescilli malıdır. Kaldırılıp kaldırılmama kararını da meclis verecektir” şeklinde konuştu. 

Yalova’ya getirildiği günden beri gündemden neredeyse hiç düşmeyen İnkılap Vapuru Kasım ayı olağan toplantısında yeni bir tartışmanın daha fitilini ateşledi. Bu hafta başında kaçak katlarının yıkılmasına başlanan vapurun kaldırılıp kaldırılmayacağı ile ilgili mecliste tartışma yaşandı. Tartışma İnkılap Vapurunun ne yapılacağıyla ilgili olarak Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın konuyu gündeme almak istemesi ile başladı. AKP’li üyeler konunun Ekim ayı Meclisinde gündemden çekildiğini iddia etmeleri üzerine tutanakları okutturan Koçal konunun Kasım ayı meclisine ertelendiğini söyledi. Bunun üzerine söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ümit Yalçın’ın sözleri ise tartışmaların biraz daha ileriye taşınmasına neden oldu. Yalçın, “İnkılap Vapuru taşıt değildir. Taşınmaz değildir. Yani Belediye Meclisinin yükümlülüğünde olan bir konu değildir. Bu geminin Yalova’ya yakışmadığını ve kaldırılmasının gerektiğini düşünüyorum. Ama bunu yapması gereken Yalova Belediyesidir” dedi. Bu görüşe AKP kanadından da destek geldi. AKP Belediye Meclis Üyesi Orhan Veli Dövüşçü, “Bu gemi ile ilgili sorunu çözmesi gereken makam riyaset makamıdır. Bu karar Belediye Meclisi’nin alması gereken bir karar değildir” derken AKP’li diğer meclis üyesi Adem Gülsün ise, “Bu gemi ile ilgili Belediye Meclisi bir karar alamaz. Bu ileriki süreçte hukuki sorunlar doğurur. Beraberinde Belediye Meclis üyelerine yönelik soruşturmalar ve davalar açılabilir” dedi. 

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise, “Bu gemi artık buradan bir şekilde gitmelidir. Karadan ya da denizden taşınması belediyeye getirdiği maddi yük nedeniyle mümkün değil. Çok ciddi bir maliyeti var. Unutmamalıyız ki bu gemi belediyemizin tescilli malıdır. Nasıl ki belediyeye ait bir aracı hizmetten çıkartırken Belediye Meclisinin kararı gerekiyorsa İnkılap Vapuru’nun kaldırılması için de meclis kararı gereklidir. Ben İnkılap Vapurunun tespit raporları doğrultusunda belirtildiği gibi kaldırılmasını talep ediyorum” şeklinde konuştu. 

Tartışmaların büyümesi üzerine söz isteyen AKP’li Belediye Meclis Üyesi Adem Gülsün’ün, “Bana yetki verin onu oradan en düşük maliyetle kaldırayım” sözlerinden hareket eden Yalova Belediye Meclisi Gülsün’e 1 hafta süre verdi. Bu süre içerisinde bir çalışma yapacak olan Gülsün bir maliyet çıkartarak bunu rapor halinde Meclise sunacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim