• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

İnkılap Vapuru'nun akıbeti belli oluyor

İnkılap Vapuru'nun akıbeti belli oluyor
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, tarihi İnkılap Vapuru'na gemi tescil belgesi verilmediğini belirterek, "Konuyu bu ayki belediye meclis toplantısında görüşeceğiz" dedi.

İnkılap Vapuru'nun akıbeti belli oluyor

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, tarihi İnkılap Vapuru'na gemi tescil belgesi verilmediğini belirterek, "Konuyu bu ayki belediye meclis toplantısında görüşeceğiz" dedi.

Özsümer, tarihi vapurun akıbetinin meclis toplantısında belli olacağını kaydederek, geminin restorasyonu, otel ve restoran olarak kullanımı ihalesini alan firmayla sözleşmeyi feshettiklerini açıkladı.

Geminin Yalova'ya getirilmesinin yanlış olduğunu savunan Özsümer, "Biz göreve geldiğimizde bu sorunu kucağımızda bulduk. Ardından ihale yapıldı. Fakat kıyı kenar kanununa aykırılıkların söz olduğu belirtilince biz ihaleyi kazanan firmadan İnkılap'ın gemi olduğunu ispatlayacak bir belge getirilmesini istedik. Belirlenen sürede bu belge getirilmedi" dedi.

Konuyla ilgili Bayındırlık ve İmar Müdürlüğü'nün de görüşünü sorduklarını kaydeden Özsümer, şöyle konuştu:

"Müdürlük, gemi hakkında kıyı kenar kanunun uygulanmasını istedi. Geminin altına beton atılmış. Zaten getirildiği zaman bile kanunlara aykırı durum vardı. Biz de bu durum karşısında kanunları uygulamakla mükellefiz"

İnkılap Vapuru ile ilgili önlerinde iki seçenek bulunduğunu ifade eden Özsümer, "Artık bu geminin bu halde duramayacağı kesinleşti. Ya batırılarak resif alanı haline getirilecek ya da gemi sökülüp parçalanacak. Gemi olmadığına göre yapı olarak değerlendirmek gerekecek. Yapı haliyle de kanunlara aykırı. Konuyu bu ay ki belediye meclis toplantısında görüşeceğiz. Meclis, İnkılap konusunda karar verecek" diye konuştu.

1961 yılında İskoçya'nın Glasgow kentindeki tersanede yapılan 9 kardeş gemiden biri olan İnkılap, uzun yıllar İstanbul'da şehir hatları vapuru olarak hizmet verdi. Dünyanın son 4 buharlı gemisinden biri olduğu belirtilen İnkılap, 2009 yılında Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu'nun girişimleriyle nikah salonu, restoran ve müze olarak kullanılmak üzere Yalova'ya getirildi. Vapurda yapılan restorasyon çalışmaları 'kaçak kat çıkıldığı' gerekçesiyle durdurulmuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim