• BIST 9879.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

İnşası süren MSC Divina doktan ayrıldı

İnşası süren MSC Divina doktan ayrıldı
MSC Cruises’in bayrak gemisi Fantasia serisinin üçüncü üyesi olan “MSC Divina”, Fransa’da bulunan STX Saint-Nazaire Tersanesi'nde Dok B den ayrılarak son bakım ve mobilya döşemesi için kapalı iskeleye çekildi.

İnşası süren MSC Divina doktan ayrıldı

MSC Cruises’in bayrak gemisi Fantasia serisinin üçüncü üyesi olan “MSC Divina”, Fransa’da bulunan STX Saint-Nazaire Tersanesi'nde Dok B den ayrılarak son bakım ve mobilya döşemesi için kapalı iskeleye çekildi. Geminin isimlendirilmesi Mayıs 2012’de yapılacak.

140 bin tonluk, 4 bin 345 yolcu kapasiteli kruvaziyer gemisi MSC Divina'nın inşası bir yıl kadar önce başladı. Toplamda 74 mega bloktan oluşan geminin gövdesinin her biri önceden tasarlanmış olarak hazırlandı ve geminin birleştirilmesi için en ince detayına kadar hesaplandı. Geminin omurgasındaki işler hemen hemen tamamlandı ve geminin güverte monte işlemlerinin yüzde ellilik bir kısmının yerleştirme işlemine başlandı. Elektrik ağının, tesisatın ve topluluk alanlarının içinde bulunduğu kısmın tamamlandığı ifade edildirken, bin 751 kabinin 400’ünün son bakımına ve mobilyalarının döşenmesine de başlandığı belirtildi.

Fantasia sınıfı kruvaziyer gemilerinin en gelişmişi olan MSC Divina'nın daha güçlü itiş motorlarına sahip olduğu ifade edilirken her birinin 21,8 MW gücünde olan motorların yeni alternatörlere ve son teknoloji HVAC soğutucularına sahip olduğu belirtildi. Gemide ayrıca yeni ters ozmos sistem bulunmakta. Bu sistem sayesinde taze su üretimi daha önceki serilere nazaran yüzde kırk daha az enerji harcayarak, daha az çevresel zarara yol açıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim