• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

İpragaz Petrol Ofisi'ne talip

İpragaz Petrol Ofisi'ne talip
İpragaz AŞ Üst Yöneticisi Şiper, Avusturyalı OMV şirketinin satışa çıkardığı Petrol Ofisi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

İpragaz AŞ Üst Yöneticisi Selim Şiper, Avusturyalı OMV şirketinin satışa çıkardığı Petrol Ofisi konusunda, "Talibiz veya değiliz diyemem, ama tabii ki takip ediyoruz. Enerjiye bütüncül yaklaştığımız için ümit vaat ettiğini düşündüklerimizle her zaman ilgileniriz" değerlendirmesinde bulundu. 

Avusturyalı OMV şirketinin Petrol Ofisini satışa çıkarmasını değerlendirirken Şiper, "Türkiye'de piyasadan çıkmak gibi bir durum söz konusu değil. Petrol Ofisinin elindeki değerler başka sahipler tarafından daha da ileriye götürülecektir. Bu Total için de aynı şekildeydi. Dolayısıyla kimse pazardan çıkmıyor. Sadece sahiplikler değişebilir. Bu işi yapanlar, yapmak isteyenler devam eder. Kendi birtakım özel sebeplerinden dolayı bırakmak isteyenler de bırakır." ifadelerini kullandı.

Şiper, İpragaz'ın Petrol Ofisine talip olup olmayacağı konusunda ise "Biz enerjiye bütüncül yaklaştığımız için enerji konularının ümit vaat ettiğini düşündüklerimizle her zaman ilgileniriz. Ama bu ilgiler ne sıcak ne de soğuk ilgilerdir. Piyasa oyuncusuyuz ve evet bu tür şeylerde bilgi sahibi olmayı isteriz. Bu bizim işimizi yapmak için görevimizdir. Talibiz veya değiliz diyemem ama tabii ki takip ediyoruz, aynı sektörde bulunduğumuz bir gelişme." diye konuştu.

Fransız enerji şirketi Total, geçen yılın eylül ayında Türkiye'deki istasyon ağını, ticari faaliyetlerini, ikmal ve lojistik varlıklarını 325 milyon avro karşılığında Demirören Grubuna devretmişti.

İpragaz, 8 Mart'ta Totalin kokusuz LPG üretimine ilişkin bazı tanklarını satın almak için Rekabet Kuruluna başvururken, Avusturyalı OMV de Petrol Ofisinin çoğunluk hisselerini satışa çıkaracağını ve önceliğinin nakit olduğunu şubat ayında açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim