• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Irak Petrol Bakanlığı Yunan denizcilik şirketine dava açıyor

Irak Petrol Bakanlığı Yunan denizcilik şirketine dava açıyor
Irak Petrol Bakanlığı'nın, Kürt Bölgesinden Türkiye'ye ulaştırılan petrolü beş tankeri ile taşıyan Atina merkezli Marine Management Services (MMS) şirketine karşı Yunan Mahkemesinde dava açmaya hazırlandığı bildiriliyor.

Irak'ta IŞİD'in ilerleyişine karşı Kürt Bölgesel Yönetimi ve merkezi hükümetçe verilen mücadele devam ederken Irak merkezi hükümeti, Kürt Bölgesi'nden "yasa dışı" petrol ihracatına karşı hukuki girişimelerine hız veriyor. Irak Petrol Bakanlığı'nın, Kürt Bölgesinden Türkiye'ye ulaştırılan petrolü beş tankeri ile taşıyan Atina merkezli Marine Management Services (MMS) şirketine karşı Yunan Mahkemesinde dava açmaya hazırlandığı bildiriliyor.

Ekonomi gazetesi Financial Times, Irak Petrol Bakanlığı'nın, "Kürdistan bölgesinden yasa dışı petrol ihracatında oynadığı rol" nedeniyle Yunan gemicilik şirketi MMS hakkında dava açmaya hazırlandığını duyururken böylece Bağdat'ın Kürtlerin kendi doğal kaynaklarını pazarlayıp satmalarını kısıtlamaya yönelik kampanyasında "yeni bir çaba" gösterdiğini belirtiyor.

Irak merkezi hükümetine göre, MMS'nin en az 318 milyon dolarlık zarardan sorumlu tutulması gerektiğini söylediğini de anlatan gazete, Yunan gemicilik şirketinin de "defalarca tekraklanan uyarıları gözardı etmekle" de suçlandığını kaydediyor.

Petrol analistlerine dayanarak Bağdat'ın, Kürt bölgesinden yapılan petrol ihracatına misilleme olarak bu yılın başından bu yana Erbil'e, merkezi hükümet bütçesinden aktarılması gereken 10 milyar dolar civarında bir kaynağı dondurduğu belirtilen haberde TC Enerji Bakanı Taner Yıldız'a aften, şimdiye kadar Ceyhan limanında 10 milyon varilden fazla Kürt petrolünün gemilere yüklendiğine de dikkat çekiliyor.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim