• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Irak'ta denizden para kazanma fırsatı

Irak'ta denizden para kazanma fırsatı
Irak'ta gemilerin bakım ve onarımlarının yapılabileceği yüzer veya kuru havuz yapımı, 3 bin ton kapasiteli bot inşaatı yapılabilecek tersane yapımı ve Umr Kasr Limanına 4 adet rıhtım inşaası işi olduğu belirtti.

Irak'ta savaştan sonra meydana gelen tahribatın giderilmesi çalışmalarında Türk müteahitlerine yeni bir fırsat çıktı. Dışişleri Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı, Irak Cumhuriyeti ile Türkiye arasında Ekim 2009 tarihinde yapılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSİK) toplantısını gündeme getirerek Irak'ın acil olarak 4 adet rıhtıma ihtiyacı olduğunu ve limanlarının temizlenmesi işi olduğunu odalara duyurdu.

YÜZER VE KURU HAVUZ YAPIMI, TERSANE İNŞAATI VE RIHTIM İNŞAASI İŞİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü'nün 24 Nisan'da Türkiye'de bulunan Deniz Ticaret Odaları'nı ve Gemi İnşaa sektörünü uyararak Irak'ta acil olarak 10 bin tonluk gemilerin bakım ve onarımlarının yapılabileceği yüzer veya kuru havuz yapımı, 3 bin ton kapasiteli bot inşaatı yapılabilecek tersane yapımı ve Umr Kasr Limanına 4 adet rıhtım inşaası işi olduğunu belirtti.

IRAK ÖNCELİKLİ İHTİYACI OLARAK DENİZ SEKTÖRÜNÜ BİLDİRDİ

Bakanlık bilgilendirme yazısında, Irak Cumhuriyeti ile Ülkemiz arasında Bağdat'ta 15 Ekim 2009 tarihinde gerçekleşen Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSİK) toplantısı neticesinde, denizcilik sektörüne ilişkin Irak'taki Limanların Temizlenmesi, Denizcilik Alanında İşbirliği, Gemi İnşa ve Havuzlanması hususlarında işbirliği protokolleri karşılıklı olarak imzalandığı,Türkiye ve Irak heyetlerinin 11 Ekim 2011 tarihinde YDSİK çerçevesinde ulaştırma ve haberleşme alanında imzalanan işbirliği protokolüne dair gelişmeleri ele almak üzere bir araya geldiklerini belirtti.Yeni bildirimde bazı sıkıntıların da aşılacağı ima edilerek işadamlarına çağrıda bulunuldu.

BASRA BAŞKONSOLOSLUĞU NİSAN 2011'DE BİLGİLENDİRME NOTU GEÇMİŞTİ

Irak'ta denizcilik sektörün durumu hakkında Nisan 2011'de bilgi notu geçen Türkiye Basra Başkonlosluğu, Irak'ın halihazırda 6 adet limanı bulunduğunu, Abdullah Kanalı üzerindeki, Irak'ın en büyük liman bölgesi konumunda ve Basra'ya 65 kilometre mesafede olan Umm Kasr ve Khor Abdullah limanları, yine Abdullah Kanalı üzerinde ve Umm Kasr'a çok yakın konumda olan Khor Zubeyr limanı,Sattül Arap üzerindeki Al Faw limanı, Şattül Arap suyolu üzerindeki küçük ölçekli Abu Flus limanlarının bilgisi verildi.

Bilgi notunda, "Limanların tren ve kara yolu ile entegre oldukları buradan Türkiye dahil Orta Doğu ülkelerine hizmet verebileceği dile getirilmiştir. Bu yönüyle ele alındığında mevcut haliyle Basra körfezi esas itibariyle Hindistan ve ÇHC başta olmak üzere Uzakdoğu ülkelerine hizmet etmektedir. Irak, International Maritime Organization (IMO) üyesidir" ifadeleri yer almıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim