• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Irak'taki olaylar 'lojistik' sektörünü vurdu

Irak'taki olaylar 'lojistik' sektörünü vurdu
Irak ve bölgeye çalışan çok sayıda nakliye firması araç alımları için bankalardan çektiği kredilerin yüklü ödemeleri altında can çekişiyor.

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Çukurova'dan Irak ve bölgeye çalışan çok sayıda nakliye firmasının Irak'taki olaylar nedeniyle sıkıntıda olduğunu bildirdi.
Kılıç, yazılı açıklamasında, Irak'taki olaylar nedeniyle Türk tavukçuluk sektörünün büyük darbe aldığını, nakliyecilerin de bir girdaba doğru ilerlediğini savundu.
Irak'ın 10 milyar dolarlık ticaret hacmiyle Almanya'dan sonra Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ikinci ülke olduğunu ifade eden Kılıç, son 3 ayda yaşanan olaylar sonrası ortaya çıkan belirsizliğin ülke ekonomisine büyük darbe vurduğunu belirtti.

Evine ekmek götürmeye çalışan işveren ile işçilerin bayramı dahi sıkıntılı geçirdiğinin altını çizen Kılıç, önünü göremeyen işverenin yüklü borç altında ezildiğini, güvenlik riski nedeniyle bölgeye gidemeyen işçilerin ailesini geçindirmekte zorlandığını kaydetti.

Siyasi belirsizliğin işleri daha da zor hale getirdiğini anlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu durumun böyle devam etmesi halinde özellikle bölgemizde ve ülkemizde ciddi kayıplar yaşanacak. Petrol fiyatlarının yükselmesi ile tüm sektörler bu durumdan doğrudan etkilendi. Türk tavukçuluk sektöründen yurt dışı müteahhitlik sektörüne kadar birçok sektör darbe yedi. Özellikle de nakliye firmaları büyük bir darboğazda. Türkiye'nin lojistik üssü olan Çukurova'dan Irak ve bölgeye çalışan çok sayıda nakliye firması, yeni araç alımları için bankalardan çektiği kredilerin yüklü ödemeleri altında can çekişiyor. Borçlarımızın ertelenmesinin yanı sıra zararların tazmini için de harekete geçilmeli."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim