• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

IRU, AB’nin ulaştırma politikasını eleştirdi

IRU, AB’nin ulaştırma politikasını eleştirdi
Uluslararası Karayolu Taşımacıları Birliği (IRU), Avrupa Birliği’nin ulaştırma politikalarını belirlemek için oluşturduğu “Beyaz Kitap Ulaştırma Yönetmeliği”ni eleştirdi.

IRU, Avrupa Birliği’nin ulaştırma politikasını eleştirdi

Uluslararası Karayolu Taşımacıları Birliği (IRU), Avrupa Birliği’nin ulaştırma politikalarını belirlemek için oluşturduğu “Beyaz Kitap Ulaştırma Yönetmeliği”ni eleştirdi.

Yönetmeliğin iyi bir ulaşım politikası oluşturmak açısından belirlediği hedefleri doğru bulan IRU, bu hedeflere ulaşmak için belirlenen yöntemleri ve çevreci yaklaşımları ise yetersiz bulduğunu açıkladı. Avrupa Birliği Taşımacılık yönetmeliği, karayolu taşımacılığının nakliyedeki önemini kabul etmekte ve çevreci bir karayolu taşımacılığı sağlamakta olması gerektiği kadar etkili değil .

IRU’dan yapılan açıklamada Avrupa Ulaştırma Komisyonu’nda oluşturulması önerilen yönetmeliğin entegre bir ulaştırma sistemi kurmakta yetersiz kalacağı görüşleri yer aldı. Bununsa Avrupa taşımacılık sistemini ve ekonomisini olumsuz etkileyeceği, rekabet gücünü azaltacağı vurgulandı. Bu önerilerin rekabet gücüne vereceği zararın yanında tüm dünyanın gündeminde olan gelecekte daha çevreci taşımacılık politikasını uygulamak açısından da yetersiz kalacağının alt çizilerek Avrupa Birliği’nin itibarının zedeleneceği hatırlatıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi, “IRU, Avrupa Komisyonu’nun hedeflerini paylaşmaktadır ancak bu hedeflere ulaşmak için belirlenen yolları yetersiz ve etkisiz bulmaktadır.”

IRU AB Mal Taşımacılığı İrtibat Komitesi Başkanı Alexander Sakkers, karayolu taşımacılığı sektörünün diğer tüm ilgili modlarla birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirterek, “ Avrupa Birliği kurumları, ulusal hükümetler, araç ve yedek parça üreticileriyle çevre kirliliğine karşı 2006’da belirlenen prensipler dahilinde çalışıyoruz. Ancak Avrupa Birliği’nin böyle bir kararı olmamasına rağmen Avrupa Komisyonu’nun karayolu taşımacılığı dışındaki modları teşvik etmeye çalışmasını doğru bulmuyoruz. Karayolu taşımacılığı sektörü, hiçbir çevre ve sosyal çıkar olmadığı halde diğer taşıma modlarının desteklenmesini anlayamıyor. Avrupa Birliği Komisyonu’nun daha mantıklı ve çözüme yönelik kararlarla gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

Şule Dölek - İstanbul Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim