• BIST 9938.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Isparta'da 18 yaşından küçüklere bilet yasak

Isparta'da 18 yaşından küçüklere bilet yasak
Isparta Valiliği, yaptığı açıklamada, 18 yaşından küçüklere otobüs, uçak ve tren bileti satışının yasaklandığını duyurdu.

Isparta Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, genelge kapsamında 18 yaşından küçüklere otobüs terminali, havalimanı ve tren istasyonları ile bunların acentelerinde bilet satışı yapılmasının yasaklandığı duyuruldu. Genelgede şu ifadeler yer aldı: 

"18 yaşından küçüklerin yanlarında velisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet istemeleri halinde velisi veya kanuni temsilcisi ile iletişime geçilerek çocuğun seyahatinden bilgisinin olup olmadığı teyit edilecek. Bu durum ancak tutanağa bağlandıktan sonra bilet satışı yapılabilecek.

Çocuk öğrenci olduğunu söylüyor ve bunu öğrenci belgesiyle ispat ediyorsa ailesi ile irtibata geçmeye gerek kalmayacak. Ancak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde kaldığı değerlendirilen çocuklar için kurumu ile irtibat sağlanacak. 18 yaşındaki küçüklerin yanında velisi ya da kanuni temsilcisinin haberi olmadan bilet istemeleri halinde bu durum hemen kolluk kuvvetlerine bildirilecek.

İnternet üzerinden bilet satışlarında, acente görevlisi bileti alan kişinin kimlik kontrolünü yapacak. 18 yaşından küçük olduğunun tespit edilmesi halinde yine velisi veya kanuni temsilcisi ile irtibata geçecek. Bu hükümleri yerine getirmeyenler hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezaları uygulanacak."

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim