• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

İstanbul Havalimanı metrosunda ışık göründü

İstanbul Havalimanı metrosunda ışık göründü
Gayrettepe - Kağıthane - İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli İlk Işık Töreni gerçekleştirildi.

Gayrettepe – Kağıthane – İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli İlk Işık Töreni gerçekleştirildi.

İstanbul Havalimanı’na hızlı ve konforlu erişim sağlanacak şekilde projelendirilen Gayrettepe – İstanbul Havalimanı metro tünelleri açılıyor.

Tüm metrolarda maksimum hız 80 km iken, Türkiye’de ilk kez bir metro sistemi, 120 km/saat hız yapacak şekilde projelendirildi. Tamamlandığında bu proje, Türkiye’nin ilk ‘Hızlı Metro’ sistemi olacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gayrettepe-Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli İlk Işık Töreni”ne video konferansla katıldı…

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları…

ÜLKEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

”Bugün Anneler Günü ayaklarının altı öpülesi annelerimizin Anneler Günü’nü kutlayarak sözlerime başlıyorum. Tünel inşaatında ışık görünme töreni vesilesiyle birlikte olduğumuz metronun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

“BU METRO HATTIYLA İSTANBUL’UN DÜNYA ŞEHRİ OLMA ÖZELLİĞİNİ GÜÇLENDİRİYORUZ”

Bu metro hattının devreye girmesiyle İstanbul Havalimanının ulaşım sorunu tamamen çözülmüş olacaktır. İstanbul Havalimanı’nı şehir merkezine bağlayan bu metro hattıyla İstanbul’un dünya şehri özelliğini biraz daha güçlendiriyoruz.

”YOLUMUZA AYNI KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ”

Durmak yok, koronavirüs vesaire bizi durdurmuyor, yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Gelişmiş devletlerin dahi çaresiz kaldığı salgın sürecini Türkiye olarak kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın ötesinde destek vererek yaşadık.

BURADAKİ IŞIK TÜRKİYE’NİN AYDINLIK GELECEĞİNİN MÜJDESİ

Burada gördüğümüz ışık, sadece metro hattının tünel inşaatının bitiminin değil, inşallah Türkiye’nin aydınlık geleceğinin de müjdecisi olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm İstanbullulara, tüm ülke halkına tekrar ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun diyorum.

BAZI SIKINTILAR SİZE VERİYOR OLABİLİRİZ

Koronavirüs belasından da inşallah kurtulacağız, hiç endişe etmeyin. Ama benim sizlerden özellikle ricam şu; bazı sıkıntılar size veriyor olabiliriz ama bunlara tahammül edersek, inşallah bu koronavirüs belasından çok daha kısa zamanda kurtulacağımıza inanıyorum. Aynı durumu ben kendi şahsımda, ailemde de şu anda sizler gibi yaşıyorum ve hep birlikte aldığımız tedbirlere uyarsak, inanıyorum ki çok kısa zamanda biz dünya ülkelerine göre bu işi çabuk aşacağız. Sizleri eğer sıkıntıya düşürüyorsak, sizden özellikle özür diliyorum ama ben diyorum ki gelin sabredelim ve bir an önce de inşallah sahil-i selamete çıkalım.

HEYACANLI DAKİKALAR BAŞLIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından tünel ışığını görmek için direktif verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da kazı işlemini gerçekleştiren tünel açma makinası TBM’in (Tunnel Boring Machine) özellikleri hakkında bilgi verdi.

KÖSTEBEK

Erdoğan, TBM’nin çalışması öncesinde tünelde adeta dolunay gibi bir görüntünün oluştuğunu dile getirerek, halk arasında TBM için “köstebek” ifadesinin çok kullanıldığını, TBM’yi anlatırken bu noktada biraz zorlandıklarını ifade etti.

70 METRE YERİN ALTINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Karaismailoğlu’na “Şu anda 70 metre yerin altındasınız değil mi?” diye sordu. Bakan Karaismailoğlu, “Aynen, burası Gayrettepe Sayın Cumhurbaşkanım. Tam E-5-Zincirlikuyu Kavşağı’nın altındayız. Bu istasyonla birlikte Hacıosman-Yenikapı Metro Hattı ile entegrasyonu olan bir istasyonumuz olacak.” yanıtını verdi.

KÖSTEBEK GÖRÜNDÜ

Tüneldeki çatlama anını büyük bir ilgiyle izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TBM, köstebek göründü. Maşallah.” diyerek, bu tarihi anı alkışladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sırada yaptığı konuşmada, “Hep söylerim ya Ferhat-Şirin meselesi. Aşık olduğunuz zaman işte dağ falan dayanmıyor. Aynı şekilde 70 metre yerin altında, bütün bu tünelleri TBM’lerle, köstebeklerle delerek, maksudumuza ulaşıyoruz. Aşık olunca her şey olur. Bittiği anda bu projemizden, binler, on binler, milyonlar inşallah Gayrettepe’den İstanbul Havaalanı’na kadar huzur içinde ulaşacaklar.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim