• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

İstanbul-İzmir kısaldı, sırada diğer Ege kentleri var

İstanbul-İzmir kısaldı, sırada diğer Ege kentleri var
Deniz ve kara seyahatlerinin önde gelen iki kuruluşu İDO ve Metro, gerçekleştirdikleri işbirliğiyle İstanbul-İzmir arasındaki entegre taşımacılık hizmetleri 13 Nisan 2015 Pazartesi gününden itibaren başladı.


Operasyonu Metro tarafından yürütülen ve İDO’nun Yenikapı-Bandırma arası deniz ayağını karşıladığı yeni seferler sayesinde, İstanbul-İzmir arasındaki yolculuk süresi yaklaşık 2.5 saat kısalıyor. Bu entegre sistemi sayesinde önümüzdeki günlerde Ege bölgesinde İzmir dışındaki diğer lokasyonlara da seyahat imkanı sağlanacak.

Deniz yolculuklarında konforlu, hızlı, güvenli ve avantajlı seyahatin adresi İDO ile kara yolculuklarında Türkiye’nin en büyüğü Metro’nun işbirliği, İstanbul’dan Ege’ye seyahatleri deniz ve kara yoluyla entegre hale getirirken, yolculuk süresini de kısaltıyor.

Operasyonu Metro tarafından yürütülen ve İDO’nun da deniz ayağını karşıladığı entegre taşımacılık hizmeti sayesinde, İstanbul – İzmir arasında seyahat eden yolcular İDO’nun hızlı feribot hatlarıyla Yenikapı – Bandırma arasında seferlerini tamamladıktan sonra Bandırma – İzmir arası yolculuklarını Metro Turizm’in otobüsleriyle gerçekleştiriyorlar. Entegre taşımacılık hizmeti Metro yönetiminde geliştirilirken, İDO da Bandırma’ya promosyonlu ve uygun fiyatlı biletlerinin satışını gerçekleştirerek yolculara katkıda bulunuyor.

13 Nisan tarihinde ilk etapta İstanbul-İzmir arasında başlayan entegre hizmet sayesinde, daha önce kara yolu ile yaklaşık 9 saat süren bu seyahat, 6.5 saate iniyor. Önümüzdeki günlerde İzmir dışında diğer Ege kentlerine ve tatil merkezlerine seyahatler de devreye girecek ve İDO, Metro’nun operasyonunda yürüyen bu hizmet sayesinde Ege’nin farklı bölgelerine giden yeni yolculara da hitap etmeye başlayacak.

Anlaşma kapsamında, olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz ulaşımının yapılamadığı durumlarda da, seyahat otobüsle gerçekleştirilerek, aksamaların önüne geçiliyor.

Bilet anlaşması da var

İki kuruluş arasındaki işbirliği kapsamında İDO dış hat biletleri,bir süredir İDO gişeleri, çağrı merkezi ve www.ido.com.tr internet sitesinin yanı sıra Metro Travel acentelerinden de satışa sunuluyordu.İDO’nun dış hat seferlerine ait biletlerin, satışı ve basımı ile birlikte iptal ve iade hizmetleri de Metro Travel’ın belirli satış noktalarından gerçekleştirilebiliyor.

İDO ve Metro’nun deniz ve karayolunu birleştiren entegre ulaşım hizmeti sayesinde, yolcular artık daha rahat ediyor, sevdiklerine daha hızlı kavuşuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim